שבר בשורש/פגיעה בעצב מה התסמינים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/01/2024 | 09:48 | מאת: עינת

היי ד"ר ראיתי תשובה שלך מאתמול על הנושא הזה, אך לא הבנתי כ"כ.. מה תסמינים לשבר בשורש או פגיעה בעצב השן? לאדם יכול להישבר השורש מבלי שיחוש בדימום או כאב או רגישות...? ואשמח לדעת אם שורש השן חזק פיזית כמו השן החיצונית או שזה אזור יותר עדין לחבלות

שבר בשורש ונזק לעצב מתרחשים בעצם ועל כן בדכ לא יהיה דימום. לעיתים זה מלווה בכאב ולעיתים לא. יתכן כאב שיופיע ימים או שבועות אחרי הנזק. השורש דק יותר מכותרת השן ועל כן מכה בשן לא בהכרח תפגע בכותרת אבל יכולה לגרום לסדק או שבר בשורש

23/01/2024 | 18:08 | מאת: עינת

במקרה שלי, עברו שנתיים מאז המכה שקיבלתי אני יכולה להיות רגועה או שייתכן שבר/נזק לעצב שנסחב עד עכשיו מבלי שום סימני כאב או שינוי כלשהו בשן, במהלך כל התקופה הארוכה הזו?

סביר להניח שלא נגרם נזק

מנהל פורום רפואת שיניים