מכה לאזור הפה.. תןודה דר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/01/2024 | 11:48 | מאת: יוני

אתמול במהלך משחק כדורגל בטעות נתנו לי מרפק לאזור הפה הפה כמובן היה סגור אך המכה פגעה באזור שבעין החניכיים לשיניים בחלק הימני קדמי של הפה. עוצמת המרפק הייתה בינונית, לא הורגש כאב כל כך חזק בזמן המכה, ולאחר המכה לא היה כאב בכלל, לא בלי מגע ולא במגע. טיפה טיפה דיממתי מאזור החניכיים וזהו. מכיוון שבאזור שבו קיבלתי את המכה, השיניים מטבען לא כל כך ישרות אלא מכונסות באלכסון פנימה לכיוון הפה, קשה לי לדעת אם הן זזו כתוצאה מהמכה או לא. האם במכה בינונית ולא כואבת כפי שתיארתי יכול להגרם נזק לשן/לגרום לשן לזוז ממקומה הטבעי ולשנות פוזיציה? תודה רבה

יכולה להתרחש תזוזת שיניים. יכול להיגרם קרע בעצב. יכול להיגרם שבר בשורש

22/01/2024 | 11:58 | מאת: יוני

יש תסמינים שבר בשורש? כלומר מלבד צילום.. יש דרך לדעת כזה דבר? האזור כלל לא כואב לי, עדיין יתכן שבר?

תמתין שבוע ואל תעמיס על השן. אם אין כאב במהלך השבוע יש תקווה שעברת את זה בשלום.כדאי אולי לבקש מרופא השיניים שלך שיעשה לך מגן שיניים סיליקוני.

מנהל פורום רפואת שיניים