סתימות קומפוזיט ……..

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/01/2024 | 21:47 | מאת: דקל

שלום יש לי לא מעט סתימות קומפוזיט בפה והבנתי שהן מכילות BPA שהוא חומר רעיל. האם יש סכנה בנוכחות של סתימות בפה? האם יש סכנה במגע שלהן עם רוק והאם הן עלולות לשחרר רעלים במגע עם רוק ובלעיסה? האם ניתן לבדוק אפ יש רעלים בפה? האם עדיך להחליף סתימות קומפוזיט כל כמה שנים או שדווקא עם הזמן הלומר נהיה פחות מסוכן?

לא כל חומרי סתימה מקומפוזיט מכילים bpa. הרופא שביצע את הסתימות יודע באיזה חומר הוא השתמש ועל האריזה כתובה ממה הקומפוזיט בנוי. בעיקרון רצוי שזה לא יהיה בפה. אז לפעול בהתאם לידחעה מה החומר מכיל

18/01/2024 | 17:16 | מאת: דקל

במידה והחומר כן בפה, האם זה עד כדי כך גרוע ומסוכן? איני יודע אם הקומפוזיט בסתימות שלי מכיל bpa

18/01/2024 | 17:21 | מאת: דקל

זה המידע שקיבלתי מהמרפאה The fillers are a combination of a non-agglomerated/non-aggregated 20m silica filler, a non-agglomerated/non-aggregated 4 to 11m zirconia filler, an aggregated zirconia/silica cluster filler (comprised of 20m silica and 4 to 11m zirconia particles) and a ytterbium trifluoride filler consisting of agglomerate 100m particles. The inorganic filler loading is about 76.5% by weight (58.5% by volume). 3M™M Filtek™ One Bulk Fill Restorative contains AFM (dynamic stress-relieving monomer), AUDMA, UDMA and 1, 12-dodecane-DMA. 3M™M Filtek™ Bulk Fill Posterior Restorative is applied to the tooth following use of a methacrylate-based dental adhesive, such as those manufactured by 3M, which permanently bonds the restoration to the tooth structure. Filtek One Bulk Fill Restorative is packaged in traditional syringes and single-dose capsules.

18/01/2024 | 17:46 | מאת: דקל

סליחה על ריבוי ההודעות זה השם של החומר לפי המרפאה 3M™ Filtek™ One Bulk Fill Restorative

לא כתוב שמכיל bpa

מנהל פורום רפואת שיניים