טיפול שיננית וטיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/01/2024 | 20:00 | מאת: פאולה

ערב טוב דוקטור נוימן ברצוני לדעת האם ישנו צורך לקחת אנטיביוטיקה מניעתית גם לאחר טיפול שיננית בנוסף ללקיחה של 2000 מג לפני הטיפול ואם כן באיזה מינון ומתי הסיבה שאני לוקחת את האנטיביוטיקה הינה מטרייה בלב מסוג אמפלצר לאחר צנתור לב לסגירת pfo בנוסף האם ניתן לשתות ולאכול מיד לאחר הטיפול ? ושאלה אחרונה ברשותך האם משחת שיניים ללא פלאוריד עדיפה על משחה עם פלואוריד ? והאם אתה ממליץ על מרידול או פרדונטקס? תודה רבה על המענה

11/01/2024 | 20:05 | מאת: פאולה

שאלה נוספת האם אתה ממליץ על נטילת פרדניזון 20 מג באופן חד פעמי לאחר ניקוי שיננית למניעת דלקתיות , פצעים אפטות בפה ? זה המליץ רופא השיניים אך מכיוון שיש לי מטרייה בלב ואני סובלת מהפרעות קצב איני יודעת האם כדאי לקחת והאם זה בכלל מועיל תודה רבה על המענה

רצוי לקחת אנטיביוטיקה 3-4 שעות אחרי השיננית. אם את לוקחת מוקסיפן אז גרם וחצי. מותר מיד לאכול ולשתות. אני מעדיף משחת שיניים עם פלואור. מבין שתי האחרות אני מעדיף את פרדונטקס

נראה לי שהפרדניזון מיותר.

מנהל פורום רפואת שיניים