חריקת שיניים אודה לחוות דעתך

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/01/2024 | 15:00 | מאת: ענבר

שלום דוקטור לבתי בת ה 8 יש מדי פעם קליקים במפרק הלסת בצד אחד . ללא כאבים . ללא הגבלה בפתיחת הפה . והלילה שישנה שמתי לב שהיא חורקת שיניים . פעם ראשונה שאני שומעת אותה עושה את זה ונבהלתי מאד . מניחה שזה קשור לקליקים בלסת ? האם זה משהו שכיח אצל ילדים ? מדוע זה קורה ? האם זה עובר לבד? תודה

שחיקת שיניים אנחנו רואים אצל כ 10-15 אחוז באוכלוסיה. יש הטוענים שזה נובע ממתח נפשי ויש הטוענים שמשהו במנשך מפריע והגוף תת הכרתי מנסה "לתקן" את זה. הסיבה לקליקים היא שחיקת השיניים. בדרך כלל בגיל כזה אנחנו לא עושים כלום וממתינים לגמר החלפת השיניים. יש להימנע מלעיסת מזון קשה ומלעיסת מסטיק

מנהל פורום רפואת שיניים