תחושת שריפה בלשון בחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/01/2024 | 16:18 | מאת: מלי

צהריים טובים דוקטור נוימן ברצוני להתייעץ איתך בבקשה התחלתי להשתמש בשטיפת פה פרדונטקס פעמיים ביום עקב רגישות מוגברת בחניכיים במשך מספר ימים זה עזר ביומיים האחרונים חזרה הרגישות בחניכיים בצורה חזקה כולל תחושה של כוויה בלשון ובפה יכול להיות שזה שעשיתי גם מי מלח ביומיים האחרונים בנוסף ? מה ניתן לעשות לגבי זה מרגישה שכל הפה שלי בוער והחניכים מודלקות יש לציין ששבועיים שלושה קודם השתמשתי בשטיפות פה קורסידיל במשך שבוע פעמיים ביום ומוקסיפן 5 ימים 1500 מג שאלה נוספת ברשותך האם מצב זה של הפה יכול להפריע בצילום סטטוס דיגיטלי או פנורמי שעליי לבצע והאם אתה חושב שניתן לבצע ניקוי שיננית במצב המתואר ? תודה רבה על המענה

ראשית הייתי מפסיק את כל השטיפול למיניהן ועובר רק לציחצוח רגיל עם מברשת שיניים רכה בלבד! זה לא צריך להפריע לביצוע צילומים. אחרי שבוע של צחצוח בלבד תדווחי לי מה מצבך.

01/01/2024 | 20:59 | מאת: מלי

ערב טוב דוקטור נוימן מברשת שיניים שאני משתמשת בה בשבועיים האחרונים היא מסוג מרידול לחניכיים מגורות בעלת סיבים דקים, איני רואה שיפור משמעותי האם אתה מתכוון שאפסיק את שטיפות מי המלח ? לציין שתמיד השתמשתי במשחת שיניים פרדונטקס החלה לפני כ3 שבועיים רגישות בשיניים ובחנייכים עברתי בשבועיים האחרונים לקולגייט לשיניים רגישות היה שיפור קל ברגישות בשיניים אך שוב החמרה הפה שורף , החניכיים הלשון מעין הרגשה שפשוט הכל מבושל וכמו שאני מבינה עדיף לא לבצע טיפול אצל שיננית עד שהכל יעבור ? תודה רבה על העזרה

בשום אופן אין לבצע טיפולי שיננית במצב כזה. נסי גם להפסיק את השטיפות במי מלח

01/01/2024 | 21:22 | מאת: מלי

האם אתה ממליץ להמשיך פרדונטקס כמשחת שיניים או קולגייט לשיניים רגישות ? האם יש לך המלצה למברשת אחרת ? האם ניתן לבצע טיפולי שיניים במצב הנוכחי? תודה רבה על המענה

נסי למצוא משחת שיניים אלמקס. המברשת בסדר. תמתיני עם טיפולי השיניים עד שהמצב ירגי

02/01/2024 | 22:06 | מאת: מלי

ערב טוב דוקטור נוימן תודה רבה על המענה אומנם ביקשת שאעדכן עוד שבוע אך אני חייבת לעדכן כי אולי תכוון אותי מה לעשות התחושה בקצה הלשון שורפת וכואבת ובלשון בכלל אבל הדגש יותר על קצה הלשון כמו כן ההרגשה בכל החניכיים רגישה בוערת וכואבת קשה לאכול, לשתות פשוט שורף וכואב יש שעות ביום שהיה טיפה יותר טוב אבל מהערב החמרה האם עליי לגשת כבר לבדיקה בימים הקרובים ? האם לרופא שיניים ? רפואת הפה ? שאלתי בוואטס את רופא השיניים שלי שנמצא בחול כרגע הוא אמר לנסות כדורי אלרגיה פעמיים ביום ולצחצח רק עם מים שוב זו לא הפעם הראשונה שיצא שלי להשתמש במי פה פרדונטקס כבר השתמשתי בעבר ולא היתה תגובה כזו האם השימוש בקורסידיל שעשיתי שבוע ואולי יום יומיים נוספים פעמיים ביום ולאחר מכן מי מלח ושטיפת הפרדונטקס ביחד יכולה היתה לגרום לכך ? יש לציין שאני משתמשת במשחת פרדונטקס שנים ללא שום בעיה אנסה החל ממחר אלמקס כפי שציינת האם סוג מסוים של אלמקס ? תודה רבה על העזרה שלך עד כה

מנהל פורום רפואת שיניים