צילום פנורמי או סטטוס דיגיטלי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/12/2023 | 20:33 | מאת: שרי

שלום רב לדוקטור ברצוני לשאול אותך בבקשה מה ההבדל בין צילום פנורמי לבין צילום סטטוס דיגיטלי הייתי בביקור אצל רופאה אמרה לעשות סטטוס דיגיטלי רצתה לראות מצב טיפולי שורש וכתרים ובכלל באופן כללי הלכתי לחוות דעת שנייה והרופא היקש צילום פנורמי מה יותר נכון מבחינתך ? תודה רבה

סטטוס נחשב לצילום מדוייק יותר לגבי מצב השיניים. לעומת זאת הפנורמי מראה בצורה נרחבת יותר לא רק את השיניים אלא גם את הלסתות, הסינוסים ומפרקי הלסת

19/12/2023 | 21:05 | מאת: שרי

אז מה אתה מציע לעשות במקרה הזה? פנורמי או סטטוס ?

אם מטרת הצילום היא לבדוק את מצב טיפולי השורש והכתרים אני אישית הייתי מעדיף סטטוס

מנהל פורום רפואת שיניים