CT לפני עקירת שן בינה תחתונה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/12/2023 | 17:41 | מאת: אסף

שלום, בעקבות תלונות על רגישות וכאבים בצילום רגיל הרופא שיניים שלי מצא כי יש לי חור יחסית עמוק בשן בינה תחתונה (חשופה ברובה). הוא המליץ על עקירה והפנה אותי ל CT. מאחר ויש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני חושש מקרינה שלא לצורך מהפניות שרירותיות. שאלתי היא האם הפנייה ל CT בעקירת שן בינה תחתונה היא הפרקטיקה ב 100% מהמקרים ? האם ישנם מקרים שבהם CT לא בהכרך נחוץ וניתן לתכנן עקירה גם בעזרת בדיקה מקדימה וצילום רגיל או ופנורמי ? תודה רבה

שן בינה תחתונה נמצאת בהרבה מקרים בקרבת העצב המנדיבולרי ועל כן נחוצה אינפורמציה מדוייקת. לעיתים מספיק צילום פריאפיקלי או פנורמי. ולעיתים נדרש ct

מנהל פורום רפואת שיניים