חידוש טיפול שורש סיכונים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/12/2023 | 17:40 | מאת: אור

אני מחליפה גשר ישן (מעל 25 שנה) בצד שמאל למעלה .25-27. בשן האחרונה עברתי טיפול שורש (מעל 25 שנה) והרופא המומחה לטיפולי שורש ממליץ על חידוש בשל הזמן הרב שחלף. שאלתי -האם יש סיכון בחידוש טיפול שורש? כמו איבוד השן חלילה. האם ניתן לעשות צילום כמו סיטי כדי לבחון זאת טוב יותר?

סיבה לחידוש טיפול שורש היא רק אם רואים פתלוגיה או דלקת. רק בגלל שזה טיפול ישן לא מהווה סיבה מספקת. לדעתי....

19/12/2023 | 19:22 | מאת: אור

תודה ד״ר על תשובתך האם יש אמצעי מדוייק יותר לבדוק אם יש פתלוגיה או דלקת חוץ מצילום רגיל? אולי צילום סיטי או פנורמי?

בדרך כלל די בצילום פריאפיקלי אם הכל נראה תקין והטיפול נעשה בקריטריונים מקובלים, אני לא הייתי נוגע.

מנהל פורום רפואת שיניים