ציפוי בשן מס' 12 שנותרה רק עם השורש של השן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/12/2023 | 14:36 | מאת: ינון

שלום ד"ר, לא כל כך הבנתי את תשובתך בהיתייחס לשאלותיי אליך במיוחד לגבי שן מס' 12 מתאריך: 13/12/2023. אנסה להיות יותר ספיציפי, כאמור שן מס' 12 עברה טיפול שורש, מבנה, השחזה, והוכתרה אז בזמנו. כיון שהכתר היה כבר התיישן עם הזמן הוא נפל עם המבנה ויחד עם כל השן עצמה שהיתה כבר שבורה ונשארו דבוקים בתוך הכתר עצמו שנפל יחד איתם, וכמובן שאין שום השחזה כרגע כי לא קיים חומר שן בכלל, ומה שנותר מהשן ורואים אותו זה רק את שורש השן בלבד ולא מעבר. השאלה שלי במצב הנוכחי הזה שתארתי לך באופן מדויק, האם ניתן לעשות ציפוי למינייט על השורש? מה ניתן לעשות כשנישאר רק השורש ללא השן עצמה, והאם קיימות אפשרויות להימנע מעקירת השורש? תודה.

על שורש שנשאר לא ניתן לעשות ציפוי. רק הרופא המטפל יכול להעריך האם על שארית השורש שנשאר ניתן לבצע שוב מבנה וכתר או שאין יכולת לשקם ועל כן יש לעקור את שארית השורש

מנהל פורום רפואת שיניים