התייעצות לגבי המשך טיפןל

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/12/2023 | 22:31 | מאת: בר

ערב טוב דר נוימן מקווה שאתה זוכר את המקרה שלי העתקתי לפה כי חששתי שבשרשור ההודעות זה יתפספס אני ממש צריכה את עזרתך היום הלכתי לחוות דעת שנייה מכיוון שהרופא הראשון לא עשה צילומים רק הוציא שארית סתימה שנשברה שלדבריו יצרה את הדלקת בחניכיים בסמוך לשן עקב שנכנס מזון וביקש להגיע פעם נוספת למרפאה לתיקון הסתימה .הרופאה שהייתי אצלה היום עשתה 2 צילומי נשך היא ראתה סתימה שבורה ואמרה שאפשר לתקן כבר במקום ללא כיסוי אנטיביוטי לפני ( מזכירה לך מטרייה בלב מסוג אמפלצר ) וביקשה להשלים סטטוס דיגיטלי על מנת לראות את מצב הטיפול שורש שיש בשן ומצב השן עצמה האם זה נכון לא לקחת כיסוי אנטיביוטי לפני תיקון סתימה רגילה? בחיי שאני כבר מבולבלת מדעות שונות בתחום ואמרה שאין בעיה לעבור ניקוי שיננית לאחר הטיפול שלה פה כן צריך כיסוי אנטיביוטי כמובן היא מבקשת לא לקחת כיסוי אנטיביוטי לאחר הטיפול אני לא יודעת מה לעשות למי עליי להחליט שיטפל בלי שיהיו חי סיבוכים מה אתה מציע לי לעשות ?.מבחינת כאב ודלקת בחניכיים שסמוכות לשן ישנו שיפור פחות כאבים סיימתי 5 ימי טיפול אנטיביוטי במוקסיפן לא היה חום לפני ולא כרגע וגם לא נפיחות אודה לך אם תוכל לכוון אותי מה נכון לעשות ואצל מי תודה רבה על המענה

בכל טיפול שיניים שיש בו חשש לדימום יש לקחת אנטיביוטיקה למניעה. זה כולל הסרת אבן שן, טיפול שורש, השחזה לכתר וגם לסתימה שגובלת בחניכיים. פעם היו נוהגים לקחת 2 גרם מוקסיפן שעה לפני, ושני גרם 3-4 שעות אחרי. אח"כ ירדו לגרם וחצי. והיום טוענים שדי בגרם וחצי שעה לפני. במקרה כמו שלך הייתי נוהג כמו המחמירים : שני גרם שעה לפני ושני גרם 3-4 שעות אחרי. אם יש לך ספק יש להתיעץ עם רופא המשפחה או עם בית החולים בו בוצע ההליך הקרדיאלי

19/12/2023 | 20:30 | מאת: בר

ערב טוב לצערי בדוח הצנתור נרשם יש לקחת אנטיביוטיקה מניעתית רק חצי שנה אחרי הפעולה זאת אומרת מבחינתם היה צורך לקחת רק חצי שנה אני שנתיים וחצי לאחר הניתוח אך הדבר לא נשמע הגיוני וחסר אחריות מצידם

אם זה מה שהם קבעו אז כנראה שלקיחת האנטיביוטיקה מיותרת

19/12/2023 | 21:10 | מאת: בר

אומנם זה מה שהם קבעו אבל זה בניגוד להנחיות אני מכירה עוד מספר אנשים עם אותו ההתקן שמחויבים לקחת טיפול אנטיביוטי מניעתי למי עליי לפנות בנושא ? למחלקה ששחררה ? בנוסף למרות שלקחתי היום שעה 2 גרם לפני הטיפול וכ5 שעות עוד 1.5 גרם יש משהו שאוכל לעשות בנוסף על מנת למנוע זיהום ? והאם אוכל כבר תוך שבועיים לעבור טיפול שיננית עם טיפול מניעתי כזה ? הכוונה האם צריך להפריד זמן מסוים מנטילת אנטיביוטיקה בכל פעם ופעם ? תודה רבה על המענה

אני משער שהקרדיולוגים יודעים במדויק מה מותר ומה אסור. מעבר למה שקיבלת היום אין צורך בשום תוספת תוך שבועיים את בהחלט יכולה לעבור טיפול אצל השיננית

19/12/2023 | 22:54 | מאת: בר

האם אתה חושב שישנו צורך להשתמש בקורסידיל למשך מספר ימים למניעת דלקת או זיהום ? לציין שהשתמשתי במשך שבוע פעמיים ביום לפני הטיפול שעברתי היום את השימוש בקורסידיל סיימתי בשבת האחרונה כולל 5 ימי טיפול במוקסיפן 1500 ליום תודה רבה

אין צורך בהמשך שטיפה בקורסודיל

מנהל פורום רפואת שיניים