כאבים שבוע אחרי עקירה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/12/2023 | 02:56 | מאת: נועם

שלום, עברתי לפני שבוע בדיוק עקירה רגילה של שן בינה עם תפרים נמסים, לקחתי אנטיביוטיקה וסיימתי.לא היו כאבים בכלל בימים שאחרי העקירה. ביום הראשון היה לי דימום ובמשך כמה ימים קריש דם שנעלם וכרגע יש חור גדול בחניכיים ליד העצם, אתמול התפרים יצאו לי מהפה ומאז אני מרגישה כאב קצת כמו פעימות ונפיחות פנימית קלה מציינת שגם חזרתי לעשות ספורט לפני יומיים ומהאימון הכאבים התחילו והיום החמירו. מה כדאי לעשות? תודה

מאחר וקריש הדם נשטף והעצם חשופה, יתכן ופיתחת "מכתשית יבשה dry socket" לרופא השיניים יש חומרים אותם מחדירים לאזור העקירה כדי להקל. הפעימות יכולות להחשיד לדלקת באזור. כדאי לחזור לעוד שלושה ימים של אנטיביוטיקה.

16/12/2023 | 12:15 | מאת: נועם

ובמידה והכאב לא מפריע וחזק אפשר פשוט חנסות להמשיך לטפל בטרודנט וזה יירגע לבד או שיש צורך ללכת לרופא לבדיקה?

אין שום סיבה ותועלת בשטיפת תרודנט בשלב הזה. אם הכאב לא ממש מציק אז אל תעשה כלום

מנהל פורום רפואת שיניים