קורסידיל וזמן השימוש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/12/2023 | 22:05 | מאת: בלה

שבת שלום דוקטור נוימן רציתי לשאול אותך בבקשה מדוע השימוש בשטיפת קורסידיל מוגבל לשבוע בלבד ועוד שאלה שמדאיגה אותי מה הסיכוי לחלות בדלקת בשריר הלב כתוצאה מטיפול שיניים או שיננית אפילו תחת נטילת אנטיביוטיקה מניעתית לפני ואחרי מבחינה קרדיאלית יש לי מטרייה מסוג אמפלצר בלב תודה רבה על המענה שבת שלום לך

אנחנו לא מעוניינים לשנות את אוכלוסיית החיידקים בפה אלא רק לקטול את החיידקים הפתוגניים שמעורבים בדלקת העכשווית בפה ועל כן הטיפול לשבוע בלבד הסיכון לדלקת בלב תמיד קיים ועל כן נוטלים את האנטיביוטיקה ורצוי גם שטיפת קורסודיל ביום הטיפול

15/12/2023 | 22:25 | מאת: בלה

אז במידה והתחלתי טיפול בקורסידיל בשבת שעברה עליי לסיים מחר ולהמתין עד הטיפול המתוכנן לעוד כשבוע ? ורק ביום הטיפול להשתמש בשנית לפני הטיפול? ושאלה נוספת ברשותך סיימתי 5 ימי טיפול במוקסיפן 1500 מג ליום עדיין יש כאבים באזור השן והחניכיים אך בשיפור ממה שהיה ח לפני שבוע האם חמישה ימים זה מחזור טיפול סביר ? והאם יש עוד דרך להגן על עצמי מזיהום הקשור ללב לפני הטיפול? תודה רבה על המענה

תפסיקי קורסודיל. תמשיכי עוד כמה ימים מוקסיפן. תצחצחי רק עם מברשת שיניים רכה ונסי לעבור למשחת שיניים פרדונטקס

15/12/2023 | 23:03 | מאת: בלה

את חמשת ימי נטילת המוקסיפן סיימתי ביום רביעי בלילה ( התחלתי בשבת בבוקר סה"כ 5 ימים ) האם להמשיך טיפול לאחר הפסקתו זה בסדר? ואם אין ברשותי מוקסיפן נוסף עד יום ראשון בבוקר אוכל להמשיך מיום ראשון בבוקר ועד הטיפול ביום שלישי בבוקר המתוכנן? זה מקובל ? זה יעזור במקרה הזה? כמובן שבבוקר הטיפול שעה קודם אקח 2000 מג מוקסיפן וגם לאחר הטיפול עוד 1500 מג לגבי הפרדונטקס אני מצחצחת באופן קבוע כבר מספר שנים בנוסף לקורסידיל שהתחלתי בשבת שעברה שוב ישנו שיפור ביחס למה שהיה אך יש עדיין סוג של רגישות במקום אם נוגעים אבל לא בעוצמה שזה היה אני מודה לך מקרב לב על העזרה שלך זה לא מובן מאליו תודה רבה רבה

אם הפסקת מוקסיפן אין טעם עכשיו להתחיל שוב. תמתיני לטיפול וביום הטיפול תקחי לפי הפרוטוקול שכתבת והוא זה שגם אני ממליץ למטופלים שלי

16/12/2023 | 10:13 | מאת: בלה

בוקר טוב דוקטור נוימן שאלה נוספת כמה זמן כדאי להפריד בין שיננית לטיפול השיניים על מנת למנוע סיבוכים כי כרגע הכל נקבע ביום אחד מכיוון שלא ביקרתי אצל השיננית מאז הצנתור שעברתי שבו הושתלה המטרייה שנתיים וחצי לכן אני חוששת מהנושא הזיהומית לפני הצנתור הייתי מקפידה לבקר אצל השיננית בכל מספר חודשים זו הסיבה לשאלותי הרבות תודה רבה על העזרה

נראה לי שהייתי מפריד בין הטיפולים. ובשני הטיפולים הייתי מקפיד על כיסוי אנטיביוטי.

מנהל פורום רפואת שיניים