טיפול בשן לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/12/2023 | 18:43 | מאת: שי ל.

שלום בן 61. לפני 4 חודשים סיימתי טיפול שורש אצל מומחה שורש. זה מה שכתב בסיכום: מס' שן: 36 הטיפול שבוצע: טיפול שורש הטיפול בוצע תוך שמוש במיקרוסקופ טיפולי ומיכשור ניקל טיטניום BC SEAL+GP :האיטום חומר שן 36 עששת בוקלית תת חניכית , פרוגנוזה לא ברורה צורך בביצוע מבנה וכתר / אנדוקראון הגעתי לרופא שיניים. היות והיה לי עוד 2 חורים עשיתי אותם בינתיים. וגם שיננית. היתי השבוע אצל הרופא אמר שהמבנה שם מורכב ולא בטוח אפשר ובינתיים נעשה נטפל קודם בעוד חור ואז נחשוב. שאלה האם זה בעיתי שאני 4 חודשים מתופ טיפול שורש ועם סתימה זמנית מסוג AQUYA ועדיין לא עושה מבנה וכתר? האם זה לא גוזר הכחדה על השן? היא לא כואבת לי ואני אוכל שם בסדר. מה אפשר לעשות כדי לדעת אם ניתן וכדאי לעשות מבנה וכתר? תודה רבה

בדרך כלל רצוי לשקם שן שעברה טיפול שורש מהר ככל האפשר. כל שיהוי עלול לגרום לשבר בשן או לזיהום של התעלות. אם מראש לא ברור אם אפשר לשקם את השן אז למה בכלל להשקיע בטיפול שורש? אני משער שרופא מיומן יודע לקבל החלטה האם ניתן לשקם ואיך עדיף לשקם

14/12/2023 | 20:00 | מאת: שי ל

תודה ואו. באמת לא ברור לי התהליך. אתייעץ. אגב ציינת ששיהוי אחרי טיפול שורש יכול לגרום לזיהום של התעלות. אם זה קורה ארגיש כאב בשן? או שלא מרגישים בגלל שאין שורשים. אז מה כן מרגישים במצב כזה? תודה

אם יחדור זיהום הוא יתבטא בדלקת בקצות השורשים ונפיחות +/- קשיים בלעיסה על השן

14/12/2023 | 21:30 | מאת: שי ל

תודה רבה. זה חשוב מאוד חבל שלא ידעתי. כבר כמה חודשים עם הסתימה זמנית אחרי הטיפול שורש אצל האנדודונט. אני עם מחלה אימונולוגית ולוקח כדורים שפוגעים במערכת החיסון ועם מערכת חיסונית מוחלשת אז חשוב למנוע זיהומים. איך אפשר למנוע שיהיה זיהום של התעלות בשן במצב הזה עם הסתימה הזמנית ועד שאעשה מבנה וכתר? ( כאמור הרופא שיניים אמר שזה מורכב ולא בטוח שזה אפשרי ) תודה רבה

אולי כדאי לשמוע חוות דעת נוספת מרופה אחר יתכן שלו יהיה פתרון למצב...

14/12/2023 | 21:43 | מאת: שי ל

תודה רבה אחפש ואתאם לעוד כחודש יש לי חודש רפואי מורכב. יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע זיהום בתעלות השן בינתים?

להיזהר לא ללעוס על השן מזון קשה כדי לא לפגוע בסתימה הזמנית. רפואה שלמה

מנהל פורום רפואת שיניים