נטילת אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

10/12/2023 | 21:09 | מאת: בר

ערב טוב דוקטור אשמח לעצתך היום ביקרתי אצל רופא שיניים עקב כאבים באזור החניכיים / שיניים התחלתי טיפול אנטיביוטי מסוג מוקסיפן מאתמול 1500 מג ליום רופא השיניים בדק אותי ( ללא שום צילום ) האם זה בסדר להגיע לאבחנה ללא צילום מהניסיון האישי שלך? הוא אמר שנשברה לי סתימה בשן שגרמה לדלקת בחניכיים שבסמוך לשן הוא הוציא את הסתימה שנשארה ללא טיפול בנתיים ולפי דעתו אין צורך לקחת אנטיביוטיקה כי הכאב אמור להשתפר שאלתי הרי יש דלקת בחניכיים שליד כיצד זה יכול להשתפר ללא טיפול שנית בעוד שבוע וחצי נקבע לי תור לטיפול ועליי לקחת אנטיביוטיקה מניעתית מסוג מוקסיפן 2 גרם עקב מטרייה בלב האם מקובל לקחת גם טיפול מניעתי לאחר הטיפול בנוסף לטיפול שלפני ? כך המליצה לי השיננית במקום שהיתה לעומת הרופא שאמר שאין צורך אני אובדת עצות מה לעשות והאם ניתן יהיה לבצע טיפול שיננית במידה ויש עדיין דלקת בחניכיים כנ"ל לגבי טיפול שיניים ? אודה לך על העזרה תודה רבה על המענה

אבחנה ללא צילום היא לדעתי לקוייה. פעם היו לוקחים שני גרם דעה לפני ושני גרם ארבע שעות אחרי. אחכ ירדו לגרם וחצי. ויש האומרים שהלקיחה אחרי מיותרת. יחד עם זאת ליתר ביטחון הייתי לוקח גרם וחצי שעה לפני, וגרם וחצי שלוש שעות אחרי. בינתיים כדאי לדחות את טיפולי השיננית

11/12/2023 | 13:52 | מאת: בר

תודה רבה על המענה האם לטפל בשן בסתימה השבורה איני יודעת האם זה סתימה רגילה או שורש ניתן זה שיש דלקת בחניכיים בסמוך ? אני לוקחת את היום השלישי למוקסיפן טרם שיפור כולל קורסידיל פעמיים ביום רופא השיניים ביקש ממני להפסיק את נטילת האנטיביוטיקה אך ליתר ביטחון המשכתי .מה דעתך? איך דלקת יכולה לעבור ללא טיפול הגיוני ? תודה רבה על העזרה

לטפל בשן ניתן גם כשיש דלקת.עם אנטיביוטיקה תמשיכי עוד יומיים. עם הקורסודיל עד שבת

18/12/2023 | 20:45 | מאת: בר

ערב טוב דוקטור נוימן אני ממש צריכה את עזרתך היום הלכתי לחוות דעת שנייה מכיוון שהרופא הראשון לא עשה צילומים רק הוציא שארית סתימה שנשברה שלדבריו יצרה את הדלקת בחניכיים בסמוך לשן עקב שנכנס מזון וביקש להגיע פעם נוספת למרפאה לתיקון הסתימה .הרופאה שהייתי אצלה היום עשתה 2 צילומי נשך היא ראתה סתימה שבורה ואמרה שאפשר לתקן כבר במקום ללא כיסוי אנטיביוטי לפני ( מזכירה לך מטרייה בלב מסוג אמפלצר ) וביקשה להשלים סטטוס דיגיטלי על מנת לראות את מצב הטיפול שורש שיש בשן ומצב השן עצמה האם זה נכון לא לקחת כיסוי אנטיביוטי לפני תיקון סתימה רגילה? בחיי שאני כבר מבולבלת מדעות שונות בתחום ואמרה שאין בעיה לעבור ניקוי שיננית לאחר הטיפול שלה פה כן צריך כיסוי אנטיביוטי כמובן היא מבקשת לא לקחת כיסוי אנטיביוטי לאחר הטיפול אני לא יודעת מה לעשות למי עליי להחליט שיטפל בלי שיהיו חי סיבוכים מה אתה מציע לי לעשות ?.מבחינת כאב ודלקת בחניכיים שסמוכות לשן ישנו שיפור פחות כאבים סיימתי 5 ימי טיפול אנטיביוטי במוקסיפן לא היה חום לפני ולא כרגע וגם לא נפיחות אודה לך אם תוכל לכוון אותי מה נכון לעשות ואצל מי תודה רבה על המענה

מנהל פורום רפואת שיניים