סימנים לבנים אחרי הורדת גשר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

10/12/2023 | 13:44 | מאת: אבי

יש לי סימנים לבנים בשן אחרי שהורידו לי את הגשר לפני כ17 שנה. הבנתי שזו עששת/היחלשות של האמייל. הכתמים לא מפריעים לי למעט שן אחת. החשש הגדול שלי הוא שזו עששת שעלולה להתקדם אל השורש ולהתריך טיפול שורש. יש לי לא מעט שיניים קדמיות שנשאר עליהן סימן. האם ייתכן שמתחת לכתמים יש עששת שלא נראית לעין?

לא סביר שזה עששת. אולי שאריות דבק?יש להראות לרופא כדי לדעת מה זה

10/12/2023 | 14:00 | מאת: אבי

תודה על המענה המהיר. הורדתי את הגשר לפני 17 שנה והרופא בזמנו אמר שזה בגלל שלא צחצחתי טוב. בבדיקה לפני כשנתיים רופא אחר אצר לי שזו היחלשות של האמייל. (כנראה כי לא צחצחתי טוב וזו כנראה עששת. קראתי שקיימת עששת אחרי הורדת גשר בדמות כתם לבן.. השאלה אם שה רק היחלשות של האמייל או שלמרות שזה לבן, זה יכול להגיע אל העצב

זה מפריע לך אסטטית? או שפוחד מעששת וההשלחות שלה?

10/12/2023 | 14:33 | מאת: אבי

אני פוחד מהעששת וההשלכות שלה. אני חושש שמתחת יש עששת שלא נראית לעין. כמו שציינתי, הרופא אמר לי שזו היחלשות של האמייל, השאלה אם ייתכן וקיים משהו מעבר שלא נראה לעין

אישית מלבן אני לא פוחד. כדאי דהשיננית תשים לך כפות פלואור. זה יחזק משמעותית את האמאייל

מנהל פורום רפואת שיניים