מוקסיפן ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/12/2023 | 14:23 | מאת: פאולה

שבת שלום דוקטור ברצוני לשאול אותך האם צריך ליטול מוקסיפן לטיפול בדלקת חניכיים אחרי אוכל ? האם מומלץ לקחת פרוביוטיקה תוך כדי הטיפול או רק בסיום הטיפול ? כמו כן האם כאבי בטן ושלשולים הן חלק מהתסמינים של הטיפול האנטיביוטי ? ותוך כמה זמן רואים השפעה על הכאבים ? תודה רבה על העזרה

המוקסיפן לא תלוי באוכל ועל כן ניתן לקחת אותו בכל רגע ללא תלות באוכל. לקיחת פרוביוטיקה מיטבית רק לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי. מוקסיפן לא גורם לכאב בטן. לעומת זאת אוגמנטין עלול לגרום לאי נוחות בבטן ועל כן מומלץ לקחת אוגמנטין רק אחרי אוכל. ההטבה שלאחא האנטיביוטיקה לוקחת מספר ימים

מנהל פורום רפואת שיניים