בעקבות טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

08/12/2023 | 13:09 | מאת: חיים לוין

שלום אני בן 60. לפני 4 חודשים סיימתי טיפול שורש בשן 17 אצל אנדודונט מנוסה. הטיפול עבר מצוין ורואים יפה בצילום את מילוי השורשים. לקח לי 3 חודשים עד שהגעתי לרופא שיניים שעשה לי מבנה. טרם עשיתי כתר. מזה כחודשיים גם קצת לפני המבנה יש לי מדי פעם קצת כאב ורגישות באיזור מעל השן. אבל לא בטוח שזה מהשן הזאת בגלל שעברתי סתימה בשן 15 לפני חודשיים אולי זה מזה. אני אמור בקרוב להגיע למדידות כתר ואז לעשות כתר. היות ואני חושש שהרגישות וקצת כאב זה משן 17 שעברה טיפול שורש והוצאו השורשים האם אפשר ויש טעם לעשות צילום פריאקיפלי של שן 17 לראות אם יש שם איזה שהיא בעיה? אולי משהו בשורשים? ובנוסף אולי לראות אם יש סדקים או בעיות בשן? תודה

זאת בהחלט מחשבה מושכלת ונכונה. לפני שמתקדמים לכתר יש לבצע צילום פריאפיקלי משתי זוויות שונות

08/12/2023 | 17:28 | מאת: חיים לוין

תודה אבקש מרופא השיניים מקווה שיסכים. מה שלא ברור לי, הרי צילום פריאפיקלי נועד לבדוק את השורשים. אבל השורשים נוקו על ידי רופא השורש, אז מה התועלת בצילום כזה? ( כאמור יש רגישות וכאב באיזור השן של הטיפול שורש כבר כמה חודשים אחרי שלב הרופא שורש ) תודה רבה

הצילום יראה אם אין דלקת בקצה שורש כל שהוא. אם אין סדק. אם כל השורשים טופלו. המהדרין תמיד מבצעים צילום ביקורת

08/12/2023 | 19:17 | מאת: חיים לוין

תודה רבה עזרת לי מאוד. אז לבקש מהרופא לפני שהוא עושה את הכתר לעשות צילום פריאפיקלי דו צדדי והאם צריך גם צילום נשך? תודה רבה

נשך מיותר. אם אתה לא בטוח שהוא יצלם אתה יכול ללכת למכון רנטגן פרטי לשיניים, להצטלם ולהגיע אליו כבר עם צילומים

מנהל פורום רפואת שיניים