גדר קדמי עם שן חסרה.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/12/2023 | 11:02 | מאת: מאיה

עשיתי גשר לשיניים קדמיות עם שן חסרה באמצע. הכתר הזמני היה נוח אבל הכתר הקבוע אני מרגישה ואקום בשן החסרה וניתן להעביר אויר ורוק בנשיפה. הרופא אמר שניתן להגביה את זה מעט( המתכת כבר נעשתה) השאלה אם אני אמורה להרגיש כך, ואם תעשה הגבהה רק עם החרסינה האם זה חזק מספיק?

החוזק נובע מהמתכת ולא מהחרסינה. צריך שהחרסינה תגיע עד לחניכיים שאם לא כן האותיות ישרקו

07/12/2023 | 11:26 | מאת: מאיה

אז מה אפשר לעשות? הרופא אמר שאין הצדקה להחלפת המתכת( מדובר כאמור בגשר). האם מעבר אויר ורוק בנשיפה בכתר של השן החסרה הוא תקין? מה יקרה אם יבוצע רק הגבהה של החרסינה( כי כאמור המתכת לא תוחלף)?

לא צריך להחליף את המתכת אלא רק למלא עם חרסינה כך שלא יהיה מעבר של אויר או של רוק

מנהל פורום רפואת שיניים