תחושה בעקבות סתימה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/12/2023 | 12:02 | מאת: גיל

שלום גיל 57. לפני חודש וחצי הייתי אצל רופא שיניים ועשה לי סתימה בשן 14. סתימה די גדולה. מבחינת זריקה היתה 1 מנה של מפיביקיין. זה הגיב לי קצת עם נפיחות ואדמומיות בלחי מעל השיניים מימין לאף שחלפה בהמשך. מאז עבר חודש וחצי ויש לי תחושת אי נוחות באיזור מעל שינים עליונות צד ימין ( מעל איזור שן 14 ) וקצת לפעמים מרגיש כאב קל באיזור תחתית הסינוס מעל השיניים. אם פותח את הפה חזק מרגיש שם רגישות. מה יכולה להיות הסיבה? איך יודעים אם זה משהו אולי רק משרירים ומפרקים או שאולי נוצרה שם איזה שהיא בעיה מהסתימה או מהזריקה? אולי משהו בשורש? תודה רבה

03/12/2023 | 12:19 | מאת: גיל

תיקון לא תמיד כשפותח את הפה חזק מרגיש שם רגישות. בדרך כלל לא. אבל היתי לפני כמה ימים בטיפול בשן אחרת למטה וכשפתחתי חזק הרגשתי רגישות באיזור מעל 14. אבל רוב הזמן לא.

צריך לבדוק קודם אם אין פגיעה בעצב. קח קובית קרח עמוד מול הראי ושים קצה של הקוביה רק על שן 14 וראה אם יש תחושה או כאב. רצוי גם לבצע צילום פריאפיקלי של השן כדי לראות אם אין דלקת בקצה השורש

03/12/2023 | 16:40 | מאת: גיל

תודה רבה מה הכוונה "פגיעה בעצב". הכוונה שהעששת חדרה לעצב או שבמהלך הקידוח והסתימה העצב נפגע? ואם נניח העצב נפגע אז זה משהו שאפשר לפתור בטיפול שורש? תודה רבה

אכן פגיעה בעצב או מהעששת או מהקידוח. הפיתרון הוא אכן טיפול שורש

03/12/2023 | 17:34 | מאת: גיל

תודהרבה האם אפשר לדעת אם יש פגיעה בעצב באמצעות צילום פריאקיפלי? תודה

בעיקר על ידי מבחן קובית הקרח פלוס צילום

03/12/2023 | 18:00 | מאת: גיל

תודה רבה אנסה עם קרח. לשים כמה שניות על קצה 14. אם יש כאב זה אומר שיש בעיה בשורש או שאין בעיה בשורש? תודה

אם כאב סביר אז העצב תקין

מנהל פורום רפואת שיניים