טיפול באבן ופלאק

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

28/11/2023 | 18:47 | מאת: גלית

שלום יש לי מלא פלאק ואבן בשיניים. רואים את זה בעין. ניסיתי לבד לנקות את זה אבל לא מצליח. הרופא פעם קצת הוריד לי כזה עם מכשיר מתכת שעושה צליל חד כאילו שפשף את זה בחדות. אשמח לעזרתך 1. איך קוראים למכשיר הזה? 2. אני אחרי כמה שנים של ניתוחים ובתת תזונה ומשקל משמעותיים. יש מחסור בויטמינים ומינרלים. האם המכשיר הזה שמשייף? ומוציא את האבן ופלאק לא יכול לפגוע באמייל , היות והאמייל אצלי חלש בתת תזונה? תודה

המכשיר נקרא ultra sonic scaler. הוא מרטיט את האבן ומנתק אותה מהשן ולא פוגע באמאייל

28/11/2023 | 19:20 | מאת: גלית

תודה רבה. אני שואלת בגלל שלפני כשבוע הרופא ניקה לי ממש קצת אבן כדקה שתיים עם המכשיר הזה בעיקר שתי השיניים התחתונות ועוד קצת שיניים לידם. ומאז הטיפול שתי השינים התחתונות שלי הצד הפנימי שלהן מחוספס. זה ממש מפריע לי כי הלשון כל הזמן נוגעת בשיניים האלה. קודם הן היו חלקות כאלה כמו כל שן אבל עכשיו הן מחוספסות ולא נעימות במגע עם הלשון בזמן שיתר השינים בצדדים בסדר. אולי ה ultra sonic יכול קצת לפגוע באמייל ולהפוך אותו ללא חלק או פגוע בחלק מהמקומות? בגלל שאני בתת תזונה חוסר מינרלים בסיסיים? או שיש הסבר אחר? תודה

בקשי מהרופא שפשוט יחליק את זה עם גלגל גומי

מנהל פורום רפואת שיניים