הגדלת כמות פלואוריד

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/11/2023 | 18:04 | מאת: אורי

שלום גיל 60. בגלל ריבוי עששת, גם בגלל יובש פה ועוד בעיות רפואיות רופאת השיניים אמרה שצריך יותר פלואוריד. בהמלצת רופאת השיניים הכינו לי בבית המרקחת, עם מרשם dental gel flouride 1.25% הרופאה לא תהיה חודש. אין לי מושג איך משתמשים. אני רוצה להתחיל בזהירות. אשמח לעצה. האם מורחים על האצבע ושמים קצת על כל שן? לכמה זמן? תודה רבה

אני משער שהעששת בצוואר השיניים, אז הייתי ממליץ למרוח עם מקלון לאוזניים שכבה דקיקה על האזוריים האילו בכל הפה פעם בשבוע, אחרי צחצוח ערב, לפני שינה, ולא לשטוף. ובעוד חודש להתיעץ עם הרופאה לגבי המשך טיפול.

23/11/2023 | 10:47 | מאת: אורי

תודה צודק יש עששת באיזור של החיבור בין השן לחניכיים. כתבת שכדאי פעם בשבוע למרוח את המשחה עם יותר פלואוריד וללכת לישון עם זה. האם זה לא מסוכן שאבלע בלילה? פלואוריד במינון גבוה זה לא מסוכן? תודה

מריחה דקה פעם בשבוע לא תזיק. אם יש לך חשש אז יש להמתין עד לשיחה עם הרופא המטפל שהמליץ על הטיפול הזה

מנהל פורום רפואת שיניים