מניעת טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/11/2023 | 13:59 | מאת: נעמה

שלום אני בת 46 סובלת מפה יבש בגלל בעיה אימונולוגית. מאוד חוששת מטיפולי שורש. היו לי שניים והיה חוויה קשה. סתימה משמעותית פחות בעייתי. לפני 3 חודשים הרופא ראה חור די גדול ואמר שחייבים סתימה אחרת תוך חודשים יכול להפוך לשורש כי זה די קרוב. עשיתי סתימה. שן טוחנת אחת לפני השן בינה שהסירו. אשמח לדעתך 1. האם אחרי שעושים סתימה אז כבר לא יכול להדרדר לטיפול שורש? זהו? נגמר הסיכון? 2. אם כן יכול להדרדר מה אפשר לעשות כדי למנוע? הרי השורש עמוק בתוך השן אין לי איך לנקות עמוק בפנים אז מה זה עוזר אם אצחצח אפילו 3 פעמים ביום... זה הכל חיצוני. תודה

1 כך או אחרת הסיכון להגיע תמיד קיים 2 כדי להפחית את הסיכון יש להקפיד על צחצוח. להשתדל להימנע ממזון ושתיה מתוקים.רצוי לשטוף לפני השינה במי פה שמכילים פלואור

22/11/2023 | 15:15 | מאת: נעמה

תודה רבה אם אפשר עוד לשאול 1. אם אחרי שעושים סתימה עדיין הסיכון להפוך לשורש קיים בכל מקרה אז בשביל מה עושים את הסתימה... 2. איך מניעת מזון ושתיה מתוקים וצחצוח יכולים לסייע שהסתימה לא תהפוך לטיפול שורש? הרי המזון המתוק והצחצוח נוגעים רק בצד החיצוני של השן. החור שקרוב לשורש נמצא עמוק בתוך השן. אז איך זה בכלל יכול להשפיע? תודה רבה

אי שמירה על היגיינה וצחצוח עלולים לגרום לעששת משנית בגבול שבין השן לסתימה, העששת המשנית יכולה להתקדם במרווח ולהגיע עד לעצב

22/11/2023 | 15:25 | מאת: נעמה

תודה רבה. עכשיו הבנתי... אצחצח 3 ביום. רק דבר אחד לא מבינה. למה עושים סתימה אם גם אחרי הסתימה זה יכול להתקדם לטיפול שורש. אז מה התועלת בסתימה? תודה

למה לטפל בדלקת באצבע ברגל . יותר פשוט להוריד את הרגל....משתדלים למנוע.טיפול שורש בשן מקצר את תוחלת החיים של השן

מנהל פורום רפואת שיניים