התקדמות מהירה של עששת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/11/2023 | 20:50 | מאת: מנחם

אני בן 62 לא הייתי אצל רופא השיניים 5 שנים בגלל תקופה לא קלה בריאותית. עדין יש בעיות. בעבר הקפדתי. הגעתי לפני חודש לרופא ובמבט על השיניים ובצילומים יש 5 חורים בינוננים, 2 גדולים, 2 טיפולי שורש. השיניים גם מלאות פלאק ועששת ואיזורים לבנים. יש יותר בעיות בשיניים הטוחנות. עשיתי 2 טיפולי שורש החודש. ו 2 סתימות. אשמח לעזרתך יש עוד 5 סתימות חורים בינוננים ואולי עוד קצת קטנים. מצד שני העששת אצלי כנראה דוהרת, גם בגלל מצבי הבריאותי. האם כדאי להמשיך עם סתימות וזה ייקח לי עוד כחודש חודשיים כי הטיפולים מעייפים או כדאי לעשות קודם שיננית? מה יותר מהותי בשביל לבלום את התקדמות העששת? תודה רבה

הייתי מנסה לעשות במקביל גם את טיפולי השיניים וגם את השיננית. ובינתיים יש להקפיד על היגיינה של הפה, להמנע ככל האפשר ממזון ושתיה מתוקים ולשטוף לפני השינה במי פה שמכילים פלואור

מנהל פורום רפואת שיניים