עקירת שן 46 לאחר כתר וטיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/11/2023 | 17:34 | מאת: שן 46 עקירה

היי אני דיי אבוד ואשמח לעזרה אני בן 26 בלי רקע בריאותי מטופל בכללית דרך הקופה לפני כשנה-שנתיים עברתי טיפול שורש בשן טוחנת 46 במהלך הטיפול היו לי כאבים מאוד חזקים בשן החליטו לתת לי אוגמנטין כי הסתבר שהיה לי דלקת הרופאה המשיכה את הטיפול למרות כל הכאבים שאמרתי לה שכואב לי וזריקה לי זריקת הרדמה לתוך העצם איפה שהשן הייתה פתוחה. בסופו של דבר עברתי את הטיפול לא היו כאבים או משהו עשיתי כתר לאחר כמה חודשים והטיפול הסתיים. בזמן האחרון התחילו לי כאבים חזקים בשן הזאת לאחר צילום מכון צילום אמרו לי שיש לי כנראה סדק בשן וצריך לעקור אני מאוד מפחד מעקירה מכיוון שבחיים לא עשיתי אמרו לי שמי שטיפל בי לא עשה את עבודתו כמו שצריך . אשמח לקבל עוד חוות דעת ואולי אפשרות להציל את השן מבלי לעקור אותה.

רצוי להתיעץ עם מומחה לטיפולי שורש כדי לאבחן. אם יש כשל בטיפול השורש אז אולי מומחה יכול לטפל ולתקן ולהציל את השן. אם לעומת זאת יש סדק אז אין ברירה אלא לעקור

15/11/2023 | 12:26 | מאת: רז

האם אפשר לשלוח לך צילום של כל חלל הפה בשביל שתגיד לי אם באמת צריך לעקור או לא

.אם תוכל לעלות לכאן את הצילום

20/11/2023 | 17:07 | מאת: רז

https://freeimage.host/i/JnStFlR היי זה הצילום בעיקרון ביצעתי את העקירה בסופו של דבר אחרי התייעצות עם כמה רופאים התברר מהם שיש לי סדק בשורש ודלקת שהגיעה לעצם הדלקת נעלמה כי הייתי מטופל באנטיביוטיקה אתמול עברתי עקירה כירורגית כרגע אין כאבים כמעט חוץ מחתיכת עור/בשר שתקועה איפה שהייתה השן בנוסף יש מין חומר לבן כזה עליה כרגע אוכל רק דברים רכים ונמנע ממזונות קשים ודברים חמים יש לי תחושה של יובש בפה טעם לא טוב ונפיחות מה אפשר לעשות בעניין הזה הדימום פסק לגמרי יש לציין אבל עדיין יש כאבים שבאים והולכים

בכאב ניתן לטפל על ידי כדורי combodex שמשכחים כאב ומונעים נפיחות. לגבי הטעם בפה נסה למצוץ סוכרית ריקולה בטעם לימון. יש בכל בתי המרקחת

20/11/2023 | 17:35 | מאת: רז

יצא לך להסתכל על הצילום ? ולגבי החתיכה בשר/עור מה שאני מרגיש כרגע יכול להיות שזה קריש דם ? ומה שיש עליו זה מן מוגלה כזה

ראיתי את הצילום. טיפול השורש היה כושל. לגבי סדק לא בטוח כלל. לא להתרשם מחתיכת עור וצבע לבן או חום. זה חלק מקריש הדם . הכל יסתדר מעצמו

מנהל פורום רפואת שיניים