טיפול שורש ללא כתר בשן טוחנת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/11/2023 | 10:20 | מאת: מירי

בעקבות חור גדול בשן 27 (טוחנת בלסת העליונה) נאלצתי לעבור טיפול שורש + מבנה. כאשר הרופא היה צריך לעשות את הכתר הזמני הוא התקשה לעשות זאת בשל שן בינה שצמודה לשן עם הטיפול שורש ואמר שלא נעשה כתר כי איננו רוצה לעקור סתם את שן הבינה . אמר שרק נעקוב כל חצי שנה. קראתי שבשן טוחנת חייבים כתר כי השן יכולה לההרס בלי הכתר. מה לעשות? תודה

בדרך כלל אנחנו מאמינים שרצוי לעקור את שן הבינה בהקדם ולעשות כתר על 27. עיקר הכוח בלעיסה מופעל על שן 27 ועל כן רצוי לעטוף אותה בכתר בהקדם

מנהל פורום רפואת שיניים