חשיפת דנטין בשיניים תחתונות קדמיות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/11/2023 | 11:05 | מאת: אהרון

שלום ד"ר, כבר המון שנים אני שם לב לבעיה שמטרידה אותי, חשיפת דנטין בעיקר ב2 שיניים התחתונות הקדמיות(central incisor) זה משהו די ברור לעין מראה של סנדוויץ' כשבאמצע ברור שזה הדנטין בצבע כהה יותר. כמו כן האזור שם יותר רגיש במיוחד למים קרים ואף ניתן לראות שהשן התקצרה, בשיניים ליד רואים שיפוע קטן, כשזה ברור לעין שהאמייל גם מתחיל להיעלם. כל הדברים הללו אני מציין בפני רופאים שונים בקופת חולים, במהלך בדיקות שנתיות, הם מסתכלים על הצילומים ובודקים כמה דקות את השיניים ואומרים שהשיניים בריאות לחלוטין. השאלה שלי איך הם יכולים לפספס את המראה שאני רואה, רואים זאת באופן ברור! האם מומלץ לפנות למישהו באופן פרטי והאם יש סוג של רופא שמתמחה בזה שיראה מה שהם לא רואים?

חשיפת הדנטין בשיניים האלה מקורה או בסגר לקוי, או באיזו פעולה או הרגל שגרם לשחיקת האמאייל עד לדנטין. אני משער שהם רואים את זה אלא שאין להם פיתרון להציע לך במצב הזה

01/11/2023 | 13:10 | מאת: אהרון

את האמייל אני מבין שאי אפשר לשחזר, אבל באמת אין פתרון למניעת שחיקה נוספת או אפילו הקדשת זמן לדבר על זה עם המטופל על הבעיה לפני שהיא תהיה הרבה יותר משמעותית?

לרופאים המטפלים הפתרונים. יכול להיות שרצוי לייצר לך night guard סיליקוני ללילה

01/11/2023 | 18:37 | מאת: אהרון

האם יש רופא שיניים מסוים שמתמחה בכך?

כל רופא שיניים יודע לייצר כזה

מנהל פורום רפואת שיניים