תגובה לטיפול שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/10/2023 | 18:35 | מאת: גלית

שלום אני בת 56 עדינה יחסית משקל 38 ק"ג. לא יכולה אדרנלין הגבתי רע מאוד לזה. הייתי היום בטיפול שיניים סתימה בשן עליונה 24. בד"כ בשן עליונה שמים לי חצי מפיביקין ולא כואב לי. שמו לי הפעם מנת מפיביקיין בזריקה . הזריקה לא כאב לקח כ 10-15 שניות להכניס את החומר. עברו שעתיים וחצי. עדיין לא יכולה לחייך באופן תקין, הצד השמאלי של האף רדום ולא יכולה לגרגר מים וכו'. אבל מה שיותר מטריד אותי זה שמיידית תוך כדי הטיפול אחרי הזריקה התנפחה לי הלחי השמאלית - צמוד לאף באיזור מעל הפה ועד העיניים. הכל שם נפוח וגם נהיה אדום. לא קרה לי מעולם. מה יכול לגרום לכך שזריקה תגרום להתנפחות וצבע אדום מעל הפה ומתחת לעין? האם זה משהו שדורש ללכת לחדר מיון? תודה רבה

יתכן זתוך כדי ההזרקה נפצע כלי דם ונוצר דימום / שטף דם באזור. קורה לעיתים נדירות אבל קורה. לא נראה לי שמצריך בדיקה בחדר מיון. האם הראית את זה לרופא המטפל?

17/10/2023 | 18:54 | מאת: גלית

תודה רבה לגבי ההרדמה אמר שאחרי שעתיים שלוש גג תחלוף אם לא אז לעדכן לגבי כך שכתוצאה מההזרקה נפצע כלי דם ונוצר דימום / שטף דם באזור. מה זה אומר? האם זה דורש טיפול רפואי כל שהוא? והאם לקראת טיפול הבא צריך לשים יותר לב למשהו? תודה רבה

שטף הדם לאט לאט יספג ויעלם. יכול להיות שינוי צבע של הפנים לכהה יותר אין מה לעשות לגבי הפעם הבאה. זה פשוט לפעמים קורה

17/10/2023 | 19:15 | מאת: גלית

תודה רבה כמה יפה מצידך שאתה עונה כאן על שאלות אם אפשר לשאול 1.מה הכוונה שינוי צבע של הפנים? האם זה לצמיתות צד אחד של הפנים יהיה כהה ואדום יותר? 2. זה לא קרה לי בעבר. האם זה אומר שרצוי שפעם הבאה רופא שיניים יזריק לי אחרת? תודה רבה

זה לא לכל החיים אבל יקח שבוע שבועיים עד ששטף הדם יעלם והצבע יחזור להיות כשהיה קודם לכן. ההזרקה היא אותה הזרקה ואין מה לשנות. רפואה שלמה

17/10/2023 | 20:39 | מאת: גלית

מעולה. רק רוצה לוודא שהבנתי נכון השטף דם מזריקה בשן עליונה שגרם לנפיחות ואדום בלחי בין הפה לעין זה משהו לא מסוכן ויכול לקרות מדי פעם. ובכל מקרה זה לא צריך להטריד ולא חשוב ולכן לחזור לרופא ולא צריך לשנות שום דבר בטיפול ובהזרקה להבא האם נכון? תודה רבה

מה שאת כתבת זה מדוייק ונכון

מנהל פורום רפואת שיניים