שן כואבת חניכיים? חור?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/10/2023 | 20:04 | מאת: נעמה

שלום בת 38. מהבוקר יש לי כאב בשן טוחנת רק כשאני שותה מים ( אני לא שותה משקאות חמים ). מעבר לזה אין כאב וגם אין כאב שמתגבר בשכיבה ( שהיה לי פעם כשהיה טיפול שורש ). אני שותה מים או מגרגרת מים ואז פתאום מופיע כאב ממש חזק ומתחזק כמה שניות ואז בהדרגה הוא דועך. האם כאב כזה מתאים לחניכיים? חור? או טיפול שורש? תודה רבה

זה יכול להיות חור או כאב שנובע מנסיגת חניכיים

15/10/2023 | 20:23 | מאת: נעמה

תודה רבה שימחת אותי. סתימה זה טיפול קל אבל היתה לו חווויה קשה בטיפול שורש אם הבנתי נכון זה פחות מתאים לטיפול שורש נכון?

אמת. סימן לטיפול שורש זה כאב פועם שמתגבר בשכיבה

15/10/2023 | 23:18 | מאת: נעמה

תודה רבה מדדתי . אם מגרגרת עם מים או נניח צחצוח שינים הכאב בשן הטוחנת מופיע אחרי כמה שניות ואז הוא כאב מאוד חזק _ מזכיר בעוצמה כאב של טיפול שורש ) והוא באיזור השן טוחנת האחרונה ומקרין לעוד שיניים לפניה ואז לוקח כמה דקות! עד שהכאב נרגע. אחרי כמה דקות יש כאב חלש שנמשך עד הגל הבא של שתיה. מבחינת התיאור זה עדיין מתאים לסתימה ולא לטיפול שורש? תודה רבה

זה יכול להיות גם וגם. טוסי לרופא לפני שאת נדבקת לתקרה מכאבים...

מנהל פורום רפואת שיניים