דלקת בשן שכנראה נסדקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/10/2023 | 18:21 | מאת: יקי

דוקטור שלום ךפני שלוש שנים בוצע סתימת שורש עם כתר בלסת תחתונה לאחר שנה היו כאבים/רגישות מאוד נקודתי שחלף לאחר שנה וחצי שוב רגישות ודלקת עם נפיחות מוגלתית מתחת לשן עם הכתר שחלף עם אנטיביוטיקה היום חודש וחצי אחרי אי נעימות בצילום של השן הרופא לא מצא שום דלקת בשורשים שאלתי מה הוא חושב והוא ענה אולי שן נסדקה. ואם יתנפח לך שוב אז נצטרך לעקור אותה. האם אין דבר כזה טיפול שורש חוזר? מה ניתן לעשות כדי למנוע חזרה של הנפיחות אם בכלל? והאם עקירה היא הדבר הנכון או היעיל כדי למנוע הישנות תודה על פועלך למען הכלל מועדים לשמחה

רצוי לבצע הדמיית CBCT אז יש סיכוי לראות אם יש סדק. אם יש סדק אז אין ברירה אלא לעקור את השן. טיפול שורש עושים רק אם מבינים שיש סיכוי. כשיש סדק אז אין סיכוי וצריך לעקור

מנהל פורום רפואת שיניים