מה זה יכול להיות לדעתך

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

28/09/2023 | 06:33 | מאת: יקי

דר שלום רב בן 50 לפני כחודש יצאה לי איזה כדורית מוגלה בחניכיים בין שתי שיניים יותר נוטה לשן שעברה שורש וכתר שהודבק בשנית בחוזקה. קיבלתי אנטיביוטיקה מוקסיפן 5 ימים.. ביום האחרון יצא מעט מוגלה הרופא בדק ואמר בסדר. חודש אחרי שהכל היה בסדר שוב יצא כדורית מוגלה עם רגישות כשנוגעים הרופא עשה צילום חד יותר ממה שהבנתי וטען שלא רואים דלקת בטיפול שורש והוא שולח לניקוי עמוק. הוא תקע שם משהו לפני הצילום שממש כאב כששאלתי האם זה יעבור הוא אמר שהוא מקווה שכן ונראה אחרי הטיפול מה יהיה כרגע ראיתי שהגולה הקטנה ממש איננה ואין כמעט רגישות כאילו לא היה דבר. מה דעתך ומה זה יכול להיות והאם לדעתך הניקוי עמוק כדאי האם יכול להיות שבהדבקה או שאולי אין קשר כלל לכתר מודה לך על כל תשובה

צריך לבדוק האם ה"גולה" קשורה לבעיית חניכיים או שקשורה לשן עם טיפול השורש. יש אפשרות שטיפול השורש לא תקין או שיש סדק בשן/ בשורש

28/09/2023 | 22:45 | מאת: יקי

ראשית תודה על המענה המהיר דוקטור מסתבר שכבר מאמצע שנת 2020 אני פעם בשנה לפחות מעביר לרופא שמתחת לכתר יש לי את הכאב והרגישות שם ולפני שנה בערך הכתר נפל והוא הדביק לי אותו בחוזקה. והעניין של הכאב מגיע פעם בשנה בערך מה דעתך? האם יכול להיות שזה לחץ על החניכיים או שיירי מזון? כי הצילום מראה שאין דלקת בשורש. האם יכול להיות שהכתר לוחץ יתר המידה אולי ומידי פעם מופיעה הדלקת הזו? תודה מראש ממש על כיוון

יכול להיות שמזון נתקע בין השיניים וגורם לכאב . צריך בין השאר לבדוק נקודות מגע בין השן עם הכתר לשיניים הסמוכות. מעבירים חוט דנטלי ורואים. צריך לעבור לא בקלות אלא עם קליק

מנהל פורום רפואת שיניים