שימוש במכשיר אגרסיבי בטיפול שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/09/2023 | 20:07 | מאת: דניאלה

שלום אני בת 53. בריאה בד"כ. בכושר די טוב עושה הליכות ארוכות ברגל ופילטיס. אין לי בעיה עם רופאי שיניים ועבורי סתימה זה דבר די קל. הייתי אתמול בבוקר אצל רופא שיניים חדש וצעיר. עבד על שן טוחנת עליונה אחרונה בצד ימין ( אין שן בינה ). ניקה וכו'. פתח לי את הפה בצורה מאוד חזקה לעומת מה שאני מכירה ואז הביא מכשיר שמטרטר מאוד חזק ואגרסיבית את השן עם רעש חזק. אחרי דקה פתאום הרגשתי שכל הראש שלי מסתובב ביקשתי להפסיק. זה היה לי יותר קשה מטיפול שורש או סתימות. עבר למכשיר אחר עדין יותר שמוכר לי אבל אמר שזה פחות טוב כי הוא חותך יותר את השן לעומת הראש. משום מה היום מרגישה שכל אוזן ימין די אטומה, כמו כן שומעת שם את הדופק. ניסיתי לנוח אי אפשר בגלל הדופק בתוך האוזן. מעבר לזה קצת פה ושם מרגישה מתנדנדת קצת. מה דעתך?

כנראה שנגרמה פגיעה בעצב של השן הזאת ואולי יש צורך בטיפול שורש

27/09/2023 | 20:40 | מאת: דניאלה

תודה רבה זאת שן שעברה טיפול שורש הוצאת שורשים וסתימת שורש וחזרתי לרופא בשביל לעשות כתר ומבנה. טרם עשה אותם. יכול להיות שהשורש בכל זאת נפגע? והאם המכשיר המטרטר הזה עם פתיחת הפה אולי יכולים לפגוע באוזן בעצב השמיעה? מרגישה אטימות באוזן ודופק באוזן וקצת נדנוד תודה וסליחה על השאלה הארוכה

נסי לקחת אדוויל 3-4 ביום וראי אם יש שיפור

מנהל פורום רפואת שיניים