נפיחות בשן , נפילת סתימה זמנית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

24/09/2023 | 16:33 | מאת: אביתר

שלום לפני כשבועיים שאלתי כאן לגבי שן 17 תם טיפול שורש אצל אנדו בתחילת אוגוסט והייתי בחול. חזרנו והרופא שיניים הרגיל התור רק אחרי יום כיפור. הסתימה זמנית נפלה. אני כבר כחודש בלעדיה. המלצת שאגש דחוף לרופא שיניים אבל חליתי בקורונה והייתי מושבת. בכל מקרה ביומיים האחרונים התחילה נפיחות בחניכיים מסביב לשן. השן עצמה לא כואבת סביר להניח כי אין שורשים. אבל הנפיחות רגישה ובזמן צחצוח זה קצת כואב. התור לרופא השיניים בעוד יומיים אחרי כיפור. השאלה אם עכשיו יש טעם לגשת לרופא השיניים או צריך לחזור לאנדו שיפתח את הסתימת שורש ושוב יחטא את הכל מחדש ומקרוסקופ וכו' ורק אז לחזור לרופא שיניים למבנה? אם את החיטוי הזה יכול לעשות רופא השיניים הרגיל אז עדיף לי כי יש לי תור אליו. תודה רבה

לך לרופא הרגיל שלך כדי שיבדוק ויאבחן על איזה רקע הנפיחות. האם חדר זיהום, או שיש סדק או שבר בשן

24/09/2023 | 17:19 | מאת: אביתר

תודה אגש אליו בשלישי. שבר / סדק / זיהום זה אומר שרוב הסיכוי שהטיפול שורש ירד לטמיון והלכה השן?

אם יש שבר או סדק הסיכוי להציל את השן מאד נמוך אם בכלל

24/09/2023 | 18:23 | מאת: אביתר

תודה שאלה אחרונה. רופא השיניים הכללי יכול לראות אם יש שבר או סדק? הרי אין לו מיקרוסקופ אז יוכל לדעת בביקור אצלו? לא רוצה סתם לעשות מבנה על שן אבודה תודה

לפני מיקרוסקופ מסתכלים על השן ומצלמים אותה. אם יהיה צורך במיקרוסקופ תוחזר לרופא שביצע את טיפול השורש

מנהל פורום רפואת שיניים