כאב צד ימין של הפנים - חשד לשן שיוצרת את הכאב.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/09/2023 | 19:08 | מאת: מיכל

מנסה לשאול דרכך, אין לי צילומים, אולי תצליח לכוון אותי. אני עם כאב של צד ימין של הפנים, אני חושדת בשן מסויימת שיוצרת את הכאב, שן 45, לפני 3 שנים בוצע בה כיפוי מוך, בטיפול שעשה לי רושם מהיר ורשלני משהו. עזבתי את רופא השיניים שביצע את הטיפול בנסיבות שונות. אני נמצאית כיום אצל רופא שיניים שמאד מאד סומכת עליו, הייתי לפני 3 חדשים בבדיקה תקופתית, הרופא אמר שהסתימה רגישה, אך מציע לא לגעת בינתיים, כי אין אינדיקציה לפתוח את השן, וזה עלול לגלוש לטיפול שורש. יש לו גם צילומי השוואה מחדשים קודמים, כי כל חצי שנה אני מגיעה לביקורת. נידבתי את שיני גם לסטודנט לרפואת שיניים, ביחד עם המנחה שלו הם גם עקבו אחר צילום השן, יש להם חשד אולי לעששת משנית, אך גם הם התלבטו אם כדאי לפתוח את השן כרגע מחשש לפגיעה וטיפול שורש. מה דעתך ד"ר נוימן? אני לא יודעת מהיכן הכאב בפנים, אציין שמגיע בעיקר בעונות מעבר או בשינויים הורמונליים. האם להתעקש לפתוח את השן?עוד אציין שאין לי כאב בקור / חום או מגע / ניקוש, אלא סוג של כמו "משיכה של הפנים", וכשהכאב נוכח, הוא די משגע. הוא מגיע בתקופות ולא קבוע. תודה מראש על עזרתך!

האם בוצעו צילומים של כל הפה? האם שן 45 רגישה לניקוש?

18/09/2023 | 19:25 | מאת: מיכל

אכן בוצעו צילומים של כל הפה, הכל תקין (כך גם אישור המרצה לרפואת שיניים שבדק אותי עם הסטודנט), אציין שרוב שיני עברו טיפולים מסיביים (שנים שהזנחתי קשות את בריאות השיניים), שן 46 שליד השן החשודה עברה טיפול שורש וכתר. אין רגישות לניקוש בשן 45. אבל כאב הפנים בצד הזה ממש משגע.. תנסה לתת לי עוד כיוון מחשבה, סומכת עליך.... (עוד אוסיף שגם פריודונט לא מצא ממצא מחשיד של החניכיים).

הייתי נפגש עם נוירולוג כי אולי הכאב נובע מאחד מעצבי הפנים

18/09/2023 | 19:29 | מאת: מיכל

תודה רבה! אנסה לקבוע תור! שנה טובה!

רפואה שלמה ושנה טובה

23/10/2023 | 16:49 | מאת: מיכל

ד"ר נוימן, יש אפשרות שאשלח לך את צילומי הנשך ותראה אם אתה מזהה בעיות בשיניים 45 עד 47? אני לא מצליחה לצרף כאן, אולי יש מייל שתוכל לתת לי ואשלח אליו, כי הכאב לא חולף, ועדיין לא נפתרה הבעיה.

מנהל פורום רפואת שיניים