פגיעה בסתימה זמנית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/09/2023 | 18:04 | מאת: גיל

שלום גיל 58 לפני חודש ושבוע סיום טיפול שורש אנדודונט. שם סתימה זמנית והמליץ לגשת בהקדם לרופא לסיים את הטיפול עם כתר וכו'. קבעתי תור אחרי שבוע אבל אז הייתי חולה ולקח לי שבועיים שלושה להתאושש. קבעתי תור בסוף החודש כשהרופא חוזר. אתמול צחצתי שיניים והרגשתי כמו חתיכת אבן בפה ובטעות בלעתי אותה. אחר כך התחלתי להרגיש בשן של השורש כאילו חור כזה וכנראה חתיכה מהסתימה הזמנית נפלה. האם זה בעיה להיות עכשיו עם סתימה זמנית חלקית כשבועיים וחצי? לא רוצה שכל הטיפול שורש יהרס מצד שני אין לי רופא אחר תודה

רצוי להגיע למרפאה לשים סתימה זמנית חדשה. זה הליך של חמש דקות

13/09/2023 | 18:47 | מאת: גיל

תודה רבה 1. אז לחפש רופא שיניים אחר ולבקש ממנו סתימה זמנית? 2. בכמה ימים בלי הסתימה זמנית יכול להיות שהטיפול שורש נהרס? תודה

אפשר או רופא אחר או בקופת חולים. רצוי בהקדם כדי שהמקום לא יזדהם

17/09/2023 | 19:10 | מאת: גיל

תודה רבה. בגלל החג הצלחתי לקבוע רק ליום שלישי מיד אחרי כיפור תור לרופא שיניים. זה אומר שאני אהיה כשבועיים עם סתימה זמנית שנפלה בשן שסיימה טיפול שורש ולפני כתר ומבנה. שאלה. הרי בטיפול שורש האנדודונט עשה סתימת שורש. אם כך האם יש בעיה שהסתימה זמנית נפלה? הכל בפנים חשוף או שיש את הסתימת שורש שמגינה מפני זיהום? אציין שממש אני רואה עם המצלמה בשן הטוחנת שיש כמו חור באמצע לא אטום ואפשר להכניס את הלשון פנימה וגם אוכל נכנס פנימה תודה

תנסה לגשת מחר לקופת החולים שלך לעזרה ראשונה

מנהל פורום רפואת שיניים