טיפול בגוון צהוב בשיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/09/2023 | 18:15 | מאת: נעמה

שלום אני בת 25 השיניים שלי קצת קיבלו גוון צהוב. הלכתי לרופא שיניים ורציתי לעשות הלבנה. הבנתי שבגלל שבעבר שברתי את שתי השיניים הקדמיות ( בערך שליש מהשן נשברה ) ויש שם הדבקה ולכן זה בעייתי לעשות הלבנה. אם כך מה עושים? אני אשאר עם גוון צהוב? יש פתרון? תודה

אפשר לבצע הלבנה, ואחרי ההלבנה ציפוי חרסינה על הקדמיות

05/09/2023 | 18:40 | מאת: נעמה

תודה רבה לצערי לא הבנתי . הרופא אמר שבעיה לעשות בגלל הלחץ שהלבנה יוצר על השן ועל ההדבקה האם זה לא מסוכן שההדבקה תהרס? ( היא מעולה ומחזיקה 6 שנים ) והאם תוכל להסביר למה כדאי לשים אחכ חרסינה?? ממש תודה שאתה עונה ומסייע

05/09/2023 | 18:44 | מאת: נעמה

סליחה אולי התבלבלתי והרופא התכוונן שאי אפשר לעשות הלבנה בגלל שההלבנה תצבע את החלק של השיניים הקדמיות שהוא השן עצמה אבל החלק של ההדבקה לא ייצבע ואז יהיה פער בצבע יש פתרון לזה?

חומר ההלבנה מלבין רק חומר שן טבעי. לכן שתי הקדמיות יהיו עם חומר שן טבעי שהולבן, וחומר ההדבקה שנשאר בצבע כהה וזה יהיה לא יפה

05/09/2023 | 19:50 | מאת: נעמה

תודה אז אני כבר מבולבלת... מה הפתרון? כתבת ש"אפשר לבצע הלבנה, ואחרי ההלבנה ציפוי חרסינה על הקדמיות" אז איך אפשר לבצע אם להדבקה יהיה גוון אחר?

ציפוי החרסינה בא מעל לשן הטבעית ומעל ההדבקה ומכסה אותו ואז לא רואים את ההבדלים בצבע אלה הכל יהיה בצבע בהיר ויפה. זה נקרא למינייטס

05/09/2023 | 21:35 | מאת: נעמה

אה מעולה! עכשיו הבנתי. ניקוי לכל השן ואז מיד לשים ציפוי חרסינה. נפלא. מוזר שהרופא לא הציע לי את זה. תודה רבה

מנהל פורום רפואת שיניים