בליעה של סתימה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/08/2023 | 17:43 | מאת: חיים לוי

שלום אני בן 58. עשיתי אתמול סתימה רגילה אמלגם בשן טוחנת למטה. היה אחלה יצאתי מהרופא ואחרי 5 דקות הרגשתי שהשן קצת בולטת. חזרתי לרופא לדקה כי כבר נכנס אליו מטופל והוא שייף לי קצת את הסתימה ורצתי החוצה. העניין הוא ששייף ושכחתי לשטוף את הפה וגם לא שאב את הפה ואחכ גם שתיתי מים. אני די משוכנע שבלעתי שיוף של אמלגם. יש לי הסטוריה של כיבי קיבה ויש דיספפסיה ורפלוקס. מאז אתמול מרגיש קצת תחושה של בחילה וקצת כאב בוושט קיבה האם האמלגם יכול להזיק לוושט? להתקע? או להזיק לקיבה וליצור כיב? תודה רבה

לא יקרה שום נזק. סביר להניח שכבר פלטת הכל עם הצואה

23/08/2023 | 18:11 | מאת: חיים לוי

תודה בליעת הכספית של האמלגם בשיוף של הסתימה , לא עלולה לגרום תגובות לא טובות בגוף, במיוחד באדם במצב בריאותי לא טוב? תודה

בסתימה אין כספית חופשית

מנהל פורום רפואת שיניים