שלום דוקטור בנושא ניקוי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/08/2023 | 15:35 | מאת: שמואל כהן

עשיתי ניקוי אבן בפה, בזמן הנירוי כל מגע של המכשיר בשורשי השיניים כאב לי כאבי תופת. בכל מקרה ירד גם דם וניקתה עם ברזל ידני שזה בסדר. 1. האם רגישות וכאבים בחניכיים נמשכים 4 ימים אחרי הניקוי,לא בשינים עצמן. בפציעות בחניכיים קשה לצחצח עם מברשת רכה. כמה זמן זה מתרפא. 2. מצב השיניים שלי תקין,לאחר טיפולים שהיו בעבר, כלומר הרגישןת בשיניםזה לא בגלל בעיה בשן לא מטופלת. מה כן בגיל 18 עברתי ניתוח קיצור חנכיים עקב דלקות, ומאז שורשי השיניים יותר חשופים אבל רב השיניים נשארו בפה וחזקות. דווקא השיניים שניסו לטפל בהן גרמו לנזק בחנכיים ולעוד דיניחם. עדין רב השיניים הם שלי שזה נס גדול בגלל ניתוח החנכיים שעשה לי פרופסור מסנר לפני הרבה שנים בגיל 18. !!! שאלתי מדוע בכל זאת כל מגע של מכשיר הניקוי בחלק התחתון של השיניים גורם לי כאבים עזים ביותר בלתי נסבלים שגרמו להפסקת הניקוי אבן במכשיר. תודה

14/08/2023 | 22:50 | מאת: שמואל כהן

השאלה כל כך חסרת עניין שאין התיחסות? תודה בכל אופן.

היכולת שלי לענות תלויה בנגישות שלי לאינטרנט. לא בכל מקום בעולם יש קליטה או שירותי אינטרנט. לעצם השאלה:כאשר צווארי השיניים חשופים מדלקת חניכיים או כתוצאה מניתוחי חניכיים מסויימים, יש רגישות למגע ולשינויי טמפרטורה. לכן רצוי לבצע את הניקוי תחת הרדמה מקומית.כמו כן רצוי להשתמש ביום יום במשחות שיניים שמקטינות רגישות כמו קולגייט פרו רליף ,או סנסודיין רפיד רליף. כל טוב בכל אופן...

מנהל פורום רפואת שיניים