רגישות יתר לשחזור שן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/07/2023 | 22:04 | מאת: נועם

שלום רב לפני כשנה עשו לי סתימה לבנה בשן טוחנת 27. ומאז אני מרגיש אי נוחות. הציין כי הגובה המנשך תקין. אבל מצד השן הקרובות לחניכים אני מרגיש חוסר הסתגלות. דבר הגורם לי לגירוי ומשחק עם הלשון באזור השחזור. יכול להיות כי הסתימה היא אגרסיבית מידי?

23/07/2023 | 22:15 | מאת: נועם

אציין כי הובחנתי כי יש לי בעיות במפרקי הלסת. והומלץ לי לעבור טיפולים פיזוטרפים.

ראשית לך לרופא אחר שיבדוק מה לא בסדר עם הסתימה. אם יש לך בעיה במפרקי הלסת אתה זקוק לסד לילה

24/07/2023 | 06:49 | מאת: שיניים מגורות

סד לילה עושה משהו מעבר מלמנוע חריקת שיניים? ובנוסף קיבלתי הצעה לעשות סד ליום. לדברי הרופא המומחה. הסד הזה אמור להיות כמין גירוי תחליפי המופעל על מפרקי הלסת, אשר אמור לגרום לי לשכוח את האי הנוחות הקיימת. אותו מומחה אמר לי שזה טיפול מקובל. שאלתי מומחים בתחום והם שללו את הטיפול הזה. והציעו לי לעשות טיפולים פיזוטרפים ודיקור סיני.

אני מכיר רק סד לילה שנועד למנוע את השחיקה. כל יתר הטיפולים שהוצעו לך לא מוכרים לי

24/07/2023 | 09:37 | מאת: נועם

שאלה אחרונה, בהנחה שאתה שוחק שיניים במהלך כל היום עקב פגם מסוים באיזור השיניים והלסת. סד לילה יהיה פחות אפקטיבי? איזה פיתרון יש עבור שוחקי השיניים בשעות היום? תודה מראש.

סד לילה גמיש מסיליקון שקוף. גם כשאתה לובש אותו האנשים מסביבך יתקשו להבחין בו

מנהל פורום רפואת שיניים