מוך מונע טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/07/2023 | 18:43 | מאת: רונית ד.

שלום בת 62. בבדיקת רופא שיניים לפני שבועיים שן 36 טיפול שורש. היתי אצל רופא שורש עשה את החלק שלו ניקה שורשים ושלח חזרה לרופא שיניים לכתר וכו'. כמו כן בבדיקת הרופא שינים הרגיל ראה שבן 37 יש חור ענקי שכמעט מגיע לשורש אבל כנראה עדיין לא. הציע לעשות שם סתימה גדולה ואז ישים בתוך השן שכבה שמגינה מהשורש ציפוי מוך מונעת טיפול שורש ואולי ככה סיכוי יותר קטן שיתפתח שם בקרוב טיפול שורש. מה דעתך? האם הדבר הזה מועיל? בכמה זמן זה מעכב שסתימה ענקית תהפוך בהמשך לטיפול שורש? תודה רבה

כיפוי מוך במקרה של עששת עמוקה זה הטיפול הנכון במקרה שכזה.בכמה זמן זה ימנע טיפול שורש אי אפשר לדעת. לפעמים לא מגיעים בכלל לטיפול שורש

מנהל פורום רפואת שיניים