כתר על שתל שפתאום נפל

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/07/2023 | 15:53 | מאת: שירה

נפל לי כתר על שתל הרופאה הקבועה היום לא נמצאת ומעדיפה אותה יכניסו אותי בראשון , האם סיכוי שכתר שנפל יצטרכו חדש או שבדרך כלל דבק ומה לעשות עד ראדון יש משהוא שצריך להתמיד להזהר ?

לא יצטרכו חדש. צריך רק להדביק.ועד ליום ראשון לאכול רק דברים טעימים.... את מי

20/07/2023 | 15:59 | מאת: שירה

איך קורה שדבק במעט זמן 2-3 שנים מקסימום נופל , בגלל זה פוחדת ולא עשיתי שום מאמץ שגרם לזה?

על שתלים הפרוטוקול אומר שיש להדביק רק עם דבק זמני לכן מידי פעם הכתר נופל. לפעמים הגורם הוא אוכל דביק, או חיטוט עם קיסם, או סתם כך

20/07/2023 | 20:53 | מאת: שירה

תודה על תשובותייך , אבל אם זה כתר מוברג לא בטוחה שמודבק בגלל רואה סוג של חור , אם זה מוברג ההחזרה זה אחרת יותר מסובך ?

אם זה מוהרג זה מסובך יותר. רצוי לגשת בהקדם לרופא שיניים כל שהוא שיבריג בינתיים ,"כיפת ריפוי"

20/07/2023 | 21:02 | מאת: שירה

אחכה לה עד ראשון , אבל מה זה אומר בעקרון מסובך יותר שאתכונן בערך ויכול להיות יעשו רק טיפול ראשוני ואז המשך ואם יש חור בכתר רואה זה אומר שזה מוברג , תודה רבה.

אם יש חור בכתר אז הוא מוברג. אם לא יוחזר למקומו בהקדם , עד יום ראשון החור בחניכיים יסגר ויהיה קשה או בלתי אפשרי להבריג אותו בחזרה

20/07/2023 | 21:11 | מאת: שירה

וההברגה בחזרה מסובכת לא צריך שוב להזמין חלקים וכאלה במקרה , לחצתי על יום ראשון שיקבלו אותי מקווה שעד אז חא יחמיר , בעקרון למה מסובל שזה כתר מוברג זה יותר עבודה ?

ההברגה מסובכת יותר כי עד יום ראשון החור בחניכיים יסגר

20/07/2023 | 21:21 | מאת: שירה

מקווה שלא , אבל במקרה שזה יקרה מה עושים אם ייסגר שזה המצב הכי גרוע?

יצטרכו לעשות חור חדש

20/07/2023 | 21:25 | מאת: שירה

מה זה אומר חור , זה גם כתר והכל חדש ?

לא כתר חדש. אלא מה שנחוץ להחזיר את הישן למקומו

20/07/2023 | 21:28 | מאת: שירה

אוקיי , תודה מקווה שזה יחזיק ולא שיצא חבלה במקום בגלל שזה מוברג , תודה רבה.

מנהל פורום רפואת שיניים