עקירת שן 36, החלמה וסוכרת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/07/2023 | 15:36 | מאת: מאור

שלום ד"ר נוימן, עברתי היום עקירה של שן 36 עם תפרים. אני עם סוכרת לא מאוזנת. האם יש *סיכון גבוה יותר* בהחלמה - כמו התפתחות של מכתשית יבשה וכדומה? האם שתיית מים היא כמו "שטיפת פה" שיכול לגרום למכתשית? שאלה אחרונה: על מה להקפיד כדי למנוע סיבוכים וכו'? תודה רבה.

סכרת לא מאוזנת עלולה להאיט במקצת את ההחלמה.מכתשית יבשה לא קשורה לסכרת. ניתן לשתות מים קרים. בשום אופן לא לשטוף את הפה. יש להמנע היום מספורט ואין ללכת לבריכה

16/07/2023 | 17:12 | מאת: מאור

תודה רבה ד"ר נוימן על המענה המהיר והאדיב. שאלה אחרונה ברשותך: יש המלצות מיוחדות מבחינת תזונה לאחר עקירה? ברור שביום הראשון - לא חם ולא מאכלים קשים וכיו"ב. האם גם בשאר השבוע? כל טוב.

רצוי היום ומחר מזור קר ורך. מעדני חלב למיניהם, גבינה לבנה, רסק תפוחי עץ מקופסא וכד. מיום שלישי להחיל לאכול רגיל

מנהל פורום רפואת שיניים