שן טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/07/2023 | 12:34 | מאת: ליאור

שלום לפני שנתיים היה לי כאב בשן 17. בוצעה סתימה אבל זה לא עזר ואחרי חודש היה צורך בטיפול שורש. בגלל בעיה רפואית כרונית שהתחלתי לסבול ממנה כמה חודשים לפני כן היה לי לא קל לעבור טיפולי שיניים. לכן הרופא הוציא את השורשים ושם סתימה זמנית ולא סיים את הטיפול שורש הציע שנמשיך בעוד כמה חודשים כשאתחזק. עברו שנתיים! והכל היה בסדר בשן 17. שום כאב. מקפיד לא ללעוס דברים חזקים. באחרונה מרגיש קצת רגישות אולי כאב קל באיזור למרות שאין שם כנראה עצבים. האם כאב קל שם אומר שיש שם משהו כנראה חמור היות ואין עצבים ובכל זאת מרגיש את זה? יכולה להיות בעיה שם חריפה או שמקסימום זה קצת דלקת ואז שוב ינקו את השן ואתקדם עם הטיפול שורש? תודה

רגישות וכאב קל יכולים לרמז על התחלת תהליך דלקתי, או על סדק. רצוי לסיים בהקדם את טיפול השורש

15/07/2023 | 13:26 | מאת: ליאור

וואו. ארוץ לרופא. לא ידעתי שסתימה זמנית יכול לגורם לסדק. יש שם הרבה שן אמרו שאין בעיה לעשות כתר. חלילה יש סדק אז השן הלכה וצריך עקירה? תודה

15/07/2023 | 13:28 | מאת: ליאור

רופא השורש יכול לראות אם יש סדק בציוד שיש לו במרפאה? זה בצילום שהוא עושה? תודה

רופא השורש יוכל לראות אם יש סדק. יש גם אפשרות שהסתימה הזמנית כבר לא אוטמת טוב את השן וחודרים רוק וחיידקים וגורמים לדלקת

מנהל פורום רפואת שיניים