שימוש בחומר בתוך השן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/07/2023 | 12:29 | מאת: אייל

טיפול בשן טוחנת. בגלל רגישות לסטרואידים הרופא אמר שישתמש בקלציום הידרוקסיד לחיטוי השן במקום לדרמקס או סטרואיד. אשמח לעזרתך 1. האם יש לכך חסרון? 2. האם יש תופעות לוואי בעייתיות יותר לקלציום הירדוקסיד לעומת לדרמקס או סטרואיד ששמים שם? תודה רבה אייל

דוקא יש לזה יתרון וזה נטול תופעות לואי

11/07/2023 | 18:49 | מאת: אייל

תודה רבה. הגעתי לרופא שעשה לי טיפול שורש בשן טוחנת. ציינתי שהרופא שלי הרגיל אמר שישתמש בקלציום הידרוקסיד במקום בסטרואיד בשן בגלל שעדיף אצלי בלי סטרואיד. במהלך הטיפול שורש בשן טוחנת הוא אמר לי שבמצב אצלי קלציום הידרוקסיד יותר יזיק מיועיל ולכן הוא שם לי סטרואיד. אודה על עזרתך 1. האם יש פתרונות נוספים חוץ מקלציום הידרוקסיד שהם לא סטרואידים? 2. באיזה שיניים או מצבים קלציום הידרוקסיד פחות טוב מסטרואיד? תודה רבה

לא ידוע לי שקלציום הידרוקסיד פחות טוב מסטרואיד

11/07/2023 | 18:58 | מאת: אייל

תודה רבה. אם אפשר עוד לשאול וסליחה על כל השאלות... 1. הייתי לפני כחצי שנה אצל רופא שיניים שלא התרשמתי ממנו ולא חזרתי אליו. שאלתי אותו על חלופה לסטרואידים אמר לי שאין התוויות נגד לסטרואידים בתוך השן ושממילא זה נמצא רק בשן ולא יוצא ממנה. 1. האם גם אנשים שיש להם בעיה עם סטרואידים או אנשים עם כיבים בקיבה יכולים לקבל סטרואיד לשן? 2. לרוב הרופאי שיניים יש קלציום הידרוקסיד במרפאה או שזה משהו שצריך להזמין מראש כשאני הולך לרופא שיניים לעשות אצלו סתימה? תודה רבה

האם טיפול השורש עצמו כבר הסתיים?

11/07/2023 | 19:02 | מאת: אייל

לא בערך בוצע חצי טיפול. תודה

מנהל פורום רפואת שיניים