שן טוחנת סדוקה מה לעשות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/07/2023 | 18:06 | מאת: אביה

שלום ד"ר יש לי קושי בגריסת מזון בשן טוחנת למעלה (אין כאבים או רגישות) והרופא אומר שיש סדק בשן. איך אפשר לדעת מה גודל הסדק ? (הרופא אומר שעד שלא פותחים את השן אי אפשר לדעת איזה טיפול יהיה) והאם יש אפשרות אחרת מלבד טיפול שורש או עקירה? תודה!

בדרך כלל כשיש סדק אין ברירה אלא לעקור את השן. כדאי לעשות צילום פריאפיקלי של השן ולהעזר גם עם הדמית cbct

02/07/2023 | 21:43 | מאת: אביה

תודה על המענה ד"ר רציתי לשאול מה אפשר לעשות על מנת למנוע מקרים כאלו בעתיד? מה יכול לחזק את השן כדי שלא תיסדק/תישבר? תודה!

לשים ללילה סד לילה

מנהל פורום רפואת שיניים