כאבים לאחר סתימה לבנה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

29/06/2023 | 14:49 | מאת: מאיה

ד״ר שלום, הוחלפה לי סתימה בשן שאחרי הניב בעקבות חור גדול שהיה בשן. הוצאה סתימה כסופה ובמקומה עשו סתימה לבנה. עברו כשלושה שבועות ועדיין יש לי כאבים בשן, מעין כאב חד שעולה למעלה ונמשך כמה שניות. הכאב מופיע לאחר אכילה/צחצוח שיניים. כמעט ולא מופיע כאב אם אין טריגר כמו אכילה וכו׳. הרופא אומר שיכול להיות כאב בשן אחרי סתימה עד חודש וחצי-חודשיים. האם כך הדבר? האם יכול להיות שהסתימה לא בוצעה כמו שצריך ומכאן הכאב? עשו לי בעבר לא מעט סתימות ואף פעם לא היו לי כאבים לאחר הטיפול. תודה על העזרה, מאיה

לאחר טיפולי שיניים יתכן כאב שנקרא post operative pain. זה דבר שבדרך כלל חולף תוך פרק זמן מסויים. צריך מצד שני לבדוק שהכאב לא נובע מנסיגת חניכיים או שהסתימה לא אוטמת טוב את החלל שהיה בשן

29/06/2023 | 16:17 | מאת: מאיה

תודה רבה דר נוימן על המענה המהיר! איך ניתן לדעת אם הסתימה לא אוטמת טוב את החלל שהיה בשן?האם צילום נשך יכול לתת תשובה לכך? דבר נוסף, הרופא אמר שהוא מקווה שלא הגעתי למצב של טיפול שורש, המליץ להמתין חודש וחצי -חודשיים (מזמן הסתימה) ולראות האם הכאב יחלוף. אמר שאם הכאב ישאר לאחר תקופת זמן הזו אז כנראה צריך טיפול שורש. הוא הוסיף שאם זה היה טיפול שורש אז הכאב שלי היה כל הזמן ואף מעיר בלילה וזה לא המצב אצלי (הכאב החד מופיע רק בזמן אכילה/צחצוח שיניים ולעיתים במגע קל בשן, אפילו עם הלשון). אם אפנה למומחה לטיפולי שורש האם הוא ידע להגיד האם השן במצב של טיפול שורש מבלי לפתוח את השן? שוב תודה, ההתייחסות שלך מאוד מוערכת ועוזרת!!!

צילום נשך יכול לרמז אבל לא בהכרח. כאב של טיפול שורש הוא בדרך כלל כאב שפועם כמו דופק ומתגבר כשמרכינים את הראש נמוך בין הבירכיים. אני לא הייתי פונה למומחה לטיפול שורש.

מנהל פורום רפואת שיניים