כאבים שיניים תחתונות ועליונות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/06/2023 | 11:29 | מאת: נועם ג.

שלום גיל 59. לפני כחודש וחצי כאבים לכמה ימים בשיניים טוחנות למטה צד שמאל. חלף. לפני שבועיים זה חזר וכעת הכאבים לאורך שעות היום, כאב עדיין נסבל אבל יותר חזק אם לועס במקום. צילום שיניים צד שמאלי יש שני טיפולי שורש 2 שיניים טוחנות צמודות ( האחרונות לפני השן בינה שהוסרה ). הופנתי לרופא שורש. אשמח לעזרתך 1. מזה כשבועיים מרגיש גם כאבים באיזור שיניים עליונות ולפעמים גם כאילו מקרין לסינוס השמאלי. למשל אם מקנח את האף או מוציא אוויר מהאף מרגיש כאילו כאב עצבי בסינוס קרוב לשיניים עליונות הרופא אמר שלא ראה משהו דרמטי בצילום בשיניים העליונות. האם יכול להיות ששורשים בשיניים תחתונות טוחנות גורמים לכאב באיזור שיניים עליונות ובסינוס שצמוד מעליהן? 2. אני רוצה לבחור באיזה שן לעשות קודם טיפול שורש. שתיהן טוחנות צמודות שמאל למטה. הרופא אמר איזה שיותר כואבת לך תעשה קודם. איך אני יכול לדעת מאיזה מהן יש את הכאב בלעיסה? לא מצליח להבחין. ומאיזה הכאב שמופיע מדי פעם. יש איזה שיטה איך לבדוק? תודה רבה

עושה רושם שהכאב למעלה נובע מסינוסיטיס באותו צד. המומחה לטיפולי שורש יאתר איזו שן דחופה יותר לטיפול

מנהל פורום רפואת שיניים