יובש בפה, שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/06/2023 | 13:40 | מאת: גיל

שלום אני בן 47. מקפיד מאוד כל החיים לצחצח פעמיים ביום וגם קיסם וחוט. עד לפני 3 שנים היה לי כל החיים מעט סתימות וטיפול שורש אחד. צילום לפני 3 שנים תקין. מזה כשנתיים וחצי אני סובל מיובש בפה מסיבה לא ברורה. האף לא סתום. יש מעט רוק חלק מהזמן וגם המרקם של הרוק מרגיש ששונה מפעם. בדיקת רופא שיניים השבוע , עקב כאבים, יש פתאום 2 טיפולי שורש! ( לפני 3 שנים צילום תקין ) ועוד כמה סתימות. רציתי לשאול האם יכול להיות שהיובש גורם לכך שנוצרים הרבה יותר חורים? אם כן, האם במידה וכל שעתיים אגרגר מים בפה וארק וגם באמצע הלילה כשקם להשתין אגרגר וארק זה יעזור מאוד למנוע את החורים מהיובש? אם לא, מה מומלץ? תודה רבה גיל

ירידה בהפרשת רוק עלולה לגרום לריבוי חורים בשיניים. הירידה בהפרשה יכולה לנבוע ממחלת סיוגרן, מהקרנות לראש צוואר, מתרופות מסויימות כולל תרופות פסיכיאטריות ועוד. הייתי מתיעץ עם מומחה לרפואת הפה, או קונה ביוטן ג'ל שמשמש כתחליף רוק

18/06/2023 | 14:33 | מאת: גיל

תודה רבה. אם אפשר לשאול 1. האם ביוטן ג'ל נניח לפני השינה יקטין את הסיכון לחורים בשיניים? 2. האם גרגור עם מים כמה פעמים ביום יקטין חורים במצב של פה יבש או שהמים לא עוזרים? תודה רבה

המים פחות עוזרים כי הם נשטפים ונעל ים. הג'ל יעיל יותר כי נשאר לאורך זמן

18/06/2023 | 16:18 | מאת: גיל

מעולה. אקנה ג'ל יש לזה תופעות לוואי או סיכונים כלשהם? תודה

למיטב ידיעתי אין תופעות לואי

מנהל פורום רפואת שיניים