מי פה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/06/2023 | 22:08 | מאת: מרידול

שלום רב, המקרה: אני משתמש במי פה מרידול לחניכיים מגורות בין שנה לבין שנה וחצי. כ-5 חודשים אחרונים אני משתמש כל יום ברצף (לרב פעם אחת ביום) לאחר צחצוח שיניים באופן יסודי, אך אני מרגיש לעתים תחושות טעם מוזרות בלשון ובפה ומאמץ מסוים בדיבור. אי לכך הורדתי את המינון לשלושה ימים בשבוע (פעם בכל יום). שאלותיי: 1. . האם מי פה "מרידול" מכיל את החומר "כלורהקסידין"? אם כן, האם חומר "כלורהקסידין" יכול להוביל לתופעות לוואי שציינתי? קראתי כי שימוש רצוף יותר משבועיים עלול ליצור תופעות. 2. האם תחושותיי שתיארתי בהודעה הזו יחלפו בשל הורדות המינון במי פה ואי שימושי יותר יום יום (ברציפות) במי הפה? 3. האם אקבל את השפעותיו החיוביות של מי הפה בקשר לחניכיים, מניעת עששת, ריח רע מהפה וכדומה גם אם אשטוף את הפה עם מי פה מרידול 3 פעמים בשבוע? כמובן אמנע מאכילה ושתייה לפחות חצי שעה לאחר גרגור מי הפה ואמשיך לצחצח ביסודיות את השיניים לפני כן. תודה רבה.

למיטב ידיעתי מי פה מרידול לא מכילים כלורהקסידין.מי פה שמכילים כלורהקסידין עלולים לצבוע שיניים. רצוי להשתמש במי פה לאחר צחצוח שיניים בערב לפני השינה. נסה להחליף את המרידול במי פה אחרים וראה אם חל שינוי

מנהל פורום רפואת שיניים