כלורהקסידין ומי פה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/05/2023 | 17:24 | מאת: I

שלום רב, במשך כ-5 חודשים ברציפות אני משתמש במי פה "מרידול לחניכיים מגורות" פעם אחת ביום לאחר צחצוח שיניים באופן יסודי. לעתים אני מרגיש תחושות לא נעימות בפה הגורמות לפעמים למאמץ קל בפעולות מסוימות בפה (למשל: דיבור). יש לי מספר שאלות אודות מי פה "מרידול". השאלות: 1. האם מי פה "מרידול" מכיל את החומר "כלורהקסידין"? אם כן, האם חומר "כלורהקסידין" יכול להוביל לתופעות לוואי שציינתי? קראתי כי שימוש רצוף יותר משבועיים עלול ליצור תופעות. 2. האם השיניים שלי וכל דבר אחר בפה עשוי להכתים בעקבות שימוש במי פה אם אני שוטף את הפה עם מי פה לאחר צחצוח שיניים קפדני? 3. מה לעשות? להוריד את המינון של שטיפת הפה ל: 4 - 3 פעמיים בשבוע (ביום לאחר צחצוח שיניים יסודי)? זה גם יתרום למניעת עששת, דלקת חניכיים, ריח רע מפה וכדומה? תודה רבה.

למיטב ידיעתי מי פה מרידול לא מכילים כלורהקסידין.מי פה שמכילים כלורהקסידין עלולים לצבוע שיניים. רצוי להשתמש במי פה לאחר צחצוח שיניים בערב לפני השינה. נסה להחליף את המרידול במי פה אחרים וראה אם חל שינוי

מנהל פורום רפואת שיניים